Slani "kolač" od krompira: Kad ga jednom probate...

Krompir je verovatno namirnica koju najčešće spremamo i jedemo u Srbiji, a posebno u vreme posta. Uglavnom ga spremamo na svega nekoliko načina - pečemo u rerni, pržimo ili kuvamo, a evo kako da od krompira spremite nešto novo.

Krompir je verovatno namirnica koju najčešće spremamo i jedemo u Srbiji, a posebno u vreme posta, foto: Depositphotos
Krompir je verovatno namirnica koju najčešće spremamo i jedemo u Srbiji, a posebno u vreme posta, foto: Depositphotos
.

Sastojci:

- 400 grama krompira
- Pola kilograma brašna
- 250 mililitara vode
- 50 mililitara maslinovog ulja
- 30 grama kvasca
- Jedna crvena paprika
- Manja glavica crnog luka
- Suvi začin
- So

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U šolju mlake vode dodajte kvasac, promešajte i sipajte u brašno. Dodajte oko 30 mililitara maslinovog ulja i so, zamesite testo i ostavite da narasta oko 15 minuta.

U međuvremenu, oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Papriku i luk sitno iseckajte i pomešajte sa preostalim maslinovim uljem.

Testo koje ste zamesili razvucite u podmazan pleh, a odozgo poređajte krompir, pa pospite papriku i luk koje ste pomešali sa uljem. Pospite suvi začin i malo posolite, pa pecite oko 30-40 minuta.

Prijatno!

Izvor: Mondo