Brzo, lako i veoma ukusno: Makarone s pečurkama

Za sve one koji poste, ali i za one koji bi da se odmore od mesa, evo odličnog recepta za brz i veoma ukusan ručak.

Brzo, lako i veoma ukusno!, foto: Depositphotos
Brzo, lako i veoma ukusno!, foto: Depositphotos
.

Potrebno je:

- 500 gr makarona,
- 500 gr pečuraka,
- 100 gr graška,
- 2 čena belog luka,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 caša belog vina,
- 1 kašika brašna,
- 2 kašike biljnog margarina,
- 1/2 caše ulja, so.

Priprema:

Na vrućem ulju propržiti sitno iseckan beli i crni luk, pa dodati očišćene i isečene pečurke i sitno iseckan peršunov list.

Pržiti dok ne ispari sva tečnost iz povrća.

Doliti vino i dodati brašno razmućeno u dve kašike vode.

Na kraju dodati probaren (ili smrznut) grašak i kuvati na umerenoj vatri još pola sata.

U međuvremenu obariti makarone u slanoj vodi, ocediti ih, staviti u činiju, pa preliti otopljenim margarinom i sosom od pečuraka i graška.

Prijatno!

Izvor: posnajela.rs