Ručak spreman očas posla: Posne pljeskavice od tunjevine

Predstavljamo vam recept za posne pljeskavice od tunjevine iz konzerve. Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.

Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane, foto: Depositphotos
Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane, foto: Depositphotos
.

Sastojci:

- Dve konzerve tunjevine u salamuri

- Dve kašike senfa

- Četiri krompira

- Dva mlada luka

- Pola limuna

- Sveži peršun

- So, biber

- Maslinovo ulje

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na kockice i obarite u slanoj vodi. Tunjevinu dobro ocedite, a mladi luk isecite na tanke kolutiće.

Obareni krompir izgnječite, tako da dobijete pire u kojem se još uvek razaznaju komadići krompira, ne mora da bude potpuno gladak. Umešajte tunjevinu, senf, luk, kašiku soka limuna i narendanu koricu. Začinite smesu solju i biberom, formirajte lopte željene veličine, i spljoštite ih tako da dobijete bucmaste pljeskavice.

Propržite ih na maslinovom ulju, a pošto su svi sastojci kuvani, potrebno je samo da dobiju zlatnu boju sa obe strane. Pažljivo ih prevrćite u tiganju, pošto je u pitanju posna smesa bez jaja i neće biti čvrsta kao inače. Servirajte uz svežu salatu.

Izvor: Mondo