Sočan i preukusan koh od kokosa

Svi volimo koh sa grizom, a da li znate da je koh isto tako dobar kad se napravi i sa kokosom. Evo jednog takvog recepta koji će vam se sigurno dopasti, a koh topiti u ustima...

Preukusan, foto: Bakina kuhinja
Preukusan, foto: Bakina kuhinja
.

.

Potrebno je:

5 jaja

200 gr šećera

4 kašike kokosa

3 kašike griza

800 ml mleka

2 vanilin šećera

Priprema:

Umutiti jaja sa 100 gr šećera dodati kokos i griz lepo izjednačiti.

Tepsiju namazati uljem i posuti brašnom pa sipati umućeno testo, izravnati, peći na 200 stepeni oko 20-30 min.

Mleko zasladiti, dodati vanilin šećer i provreti.

Vrelo, polako preliti preko pečenog koha. Ostaviti da odstoji i upije.

.

Izvor i foto: bakinjakuhinja