Praznik za nepca: Pohovana feta u susamu s medom

Nesvakidašnje jelo koje će vas oduševiti.

.

Sastojci:

250 g feta sira
2 jaja
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašičica sveže mlevenog bibera
80-100 g brašna
100 g susama
4 kašike meda

Priprema:

Ocedite fetu i obrišite je. Veličina komada fete nije bitna, ali debljina ne sme biti veća od 1,5 centimetra. Isecite je najurednije što možete.

Umutite jaja. U drugoj posudi promešajte brašno, mlevenu crvenu papriku i biber. U treću posudu stavite susam. Fetu prvo uvaljajte u jaje, zatim u mešavinu brašna, pa ponovo u jaje, a potom u susam. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav sir. Pecite u dubokom maslinovom ulju par minuta s obe strane, a potom ocedite na kuhinjskom papiru. Dok je još vruće, prelijte medom.

Izvor: Cafe.ba