Odresci sa orasima i gorgonzolom

Recept koji jako je ukusan i jednostavan. Malo mašte i na tanjir dolaze čuda...

.

Sastojci:

4 odreska pilećeg belog mesa

10o gr mlevenih oraha

50 gr putera

100 gr gorgonzole

2 dl pavlake za kuvanje

1 kašika maslinovog ulja

malo peršuna

so i biber

Priprema:

U posudi zagrejte ulje i puter. Pileće odreske posolite i zabiberite, te ih ispržite s obe strane, na jakoj vatri, a zatim ih pržite 7-8 minuta na slaboj vatri. Dok se odresci krčkaju, naseckajte orahe ili ako imate mlevene iskoristite njih, te gorgonzolu narežite ili je sameljite. U posudi zagrejte pavlaku, dodajte orahe i gorgonzolu i mešajte dok ne dobijete jednoličan sos. Odreske iscedite od ulja i složite ih na poslužavnik. Prelijte ih sa malo sosa, a ostatak sipajte u predhodno ugrejanu posudu za sos.

Posluživanje:

Odreske ukrasite sa nekoliko listića peršuna, čeri paradajzom, a možete ispeći krompiriće ili vrganje, istostirati hleb. Prijatno!