Snikers štangle
U vreme slava evo jednog fantastičnog kolača koji će vaši gosti i ukućani obožavati. Odmah da vam kažemo da spremite veću količinu, jer neće potrajati! Naravno, nema veće pohvale domaćići nego kad se oližu tanjiri!
Potrebno:
300 g šećera
2,5 dcl vode
250 g margarina
100 g čokolade
400 g lomljenog keksa
300 g seckanog neslanog pečenog kikirikija
dve kašike meda
Za glazuru:
150 g čokolade
četiri kašike ulja
20 g margarina
Priprema:
Prokuvati šećer i vodu toliko da se šećer istopi. Dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 400 g lomljenog keksa i 300 g sitno seckanog pečenog kikirikija. Masu toplu izliti u pleh. Masu poravnati, premazati sa dve kašike meda, pa staviti glazuru: na tihoj vatri istopiti 150 g čokolade, 4 kašike ulja i 20 g margarina i glazurom preliti kolač. Dok se čokolada još nije stegla, po njoj posuti seckani kikiriki.