Snikers štangle

U vreme slava evo jednog fantastičnog kolača koji će vaši gosti i ukućani obožavati. Odmah da vam kažemo da spremite veću količinu, jer neće potrajati! Naravno, nema veće pohvale domaćići nego kad se oližu tanjiri!

.

Potrebno:

300 g šećera

2,5 dcl vode

250 g margarina

100 g čokolade

400 g lomljenog keksa

300 g seckanog neslanog pečenog kikirikija

dve kašike meda

Za glazuru:

150 g čokolade

četiri kašike ulja

20 g margarina

Priprema:

Prokuvati šećer i vodu toliko da se šećer istopi. Dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 400 g lomljenog keksa i 300 g sitno seckanog pečenog kikirikija. Masu toplu izliti u pleh. Masu poravnati, premazati sa dve kašike meda, pa staviti glazuru: na tihoj vatri istopiti 150 g čokolade, 4 kašike ulja i 20 g margarina i glazurom preliti kolač. Dok se čokolada još nije stegla, po njoj posuti seckani kikiriki.