Sedam malih kulinarskih trikova

Šta da radite kada vam zagori pirinač i zašto ne treba stavljati banane u činiju sa ostalim voćem?

.

1. Banane ostavljajte u istoj posudi u kojoj vam stoji ostalo voće jer banana ispušta gasove koji na ostalo voće utiču tako da ono brže sazreva, a sasim tim se brže kvari.
2. Pre nego što počnete da sečete ljute papričice namažite ruke biljnim uljem. Biljno ulje će zaštititi vaše ruke i sprečiti da ljute materije iz ljutih paprika uđu u pore.
3. Ukoliko vam zagori pirinač, na onaj deo šerpe koji je ostao čist stavite krišku belog hleba i pustite da odstoji 5-10 minuta. Hleb će upiti sve zagorele mirise.
4. Zamrznuto meso će se brže otopiti ukoliko ga premažete sirćetom.
5. Krompir će kasnije proklijati ukoliko među njega stavite jednu jabuku.
6. Kada vam ostane vina posle večere, zamrznite ga u kockice i vadite kada vam treba za kuvanje.
7. Kokice ćete brže napraviti ukoliko zrna prethodno potopite u čaši vode. U vodi ih držite oko desetak minuta, a zatim ih izvadite i obrišite krpom pre pečenja.