Riblja čorba

Em posna, em ukusna! Sa ovom čorbom svakako nećete pogrešiti, jer ćete biti siti i ugrejani.

.

Sastojci:

1 kg razne rečne ribe (šaran, kečiga, amur)

150 gr. svežeg ili 30 gr. koncentrovanog paradajza

2l vode

1 glavica luka

1/2 čaše belog vina

100 ml ulja

6 kriški hleba

Biber, lorber, so, mirođija

Sirće

Priprema:

Ribu očistiti i iseći na komade, pa je staviti u dubok sud sa svim začinima, paradajzom i lukom. Sipati hladnu vodu i vino. Staviti na vatru da provri, sipati ulje i kuvati na jakoj vatri 15 minuta. Kriške hleba prepeći i istrljati belim lukom, pa ih poređati u činiju i preliti čorbom u kojoj se kuvala riba. Komade ribe izvući na dugačak plitak tanjir i služiti uz čorbu. Po želji, čorbu začiniti sa malo sirćeta.