Riblja čorba
Em posna, em ukusna! Sa ovom čorbom svakako nećete pogrešiti, jer ćete biti siti i ugrejani.
Sastojci:
1 kg razne rečne ribe (šaran, kečiga, amur)
150 gr. svežeg ili 30 gr. koncentrovanog paradajza
2l vode
1 glavica luka
1/2 čaše belog vina
100 ml ulja
6 kriški hleba
Biber, lorber, so, mirođija
Sirće
Priprema:
Ribu očistiti i iseći na komade, pa je staviti u dubok sud sa svim začinima, paradajzom i lukom. Sipati hladnu vodu i vino. Staviti na vatru da provri, sipati ulje i kuvati na jakoj vatri 15 minuta. Kriške hleba prepeći i istrljati belim lukom, pa ih poređati u činiju i preliti čorbom u kojoj se kuvala riba. Komade ribe izvući na dugačak plitak tanjir i služiti uz čorbu. Po želji, čorbu začiniti sa malo sirćeta.