Čizkejk

Osvežavajuća i lagana poslastica kojoj se svi uvek obraduju.

.

Sastojci:

200g mlevene plazme
40g šećera
40 g margarina otopljenog
1000 g vaj krema
200 g šećera
40 g brašna
1 supena kašika Vanila koncentrata
200 g pavlake
100 grama krem sira
4 jaja
300 g šumskog voća
30 g gustina
200 ml vode
šećera po ukusu

Priprema:

1. Plazmu i šećer pomešajte sa istopljenim margarinom, zagrejati rernu na 170 C. Pleh 33X23 cm obložiti al folijom da krajevi malo vire ( ja koristim okrulgi 26 cm ). Smesu staviti na pleh i dobro pritisnuti na primer čašom. Peći 10 min, i izvaditi iz rerne.

2. Umutiti vaj krim sa šećerom, brašnom i vanilom da se dobije homogena smesa. Dodati krem sir i pavlaku i lepo umutiti, dodati jedno po jedno jaje. Jaje mutiti polako dok se dobro umuti pa tek dodati sledeće. Smesu sipati preko keksa pa peći na 170 stepeni, 50-60 min ili dok se sredina ne slegne.

3. Sipati 100 ml vode i voće ( ja koristim zaledjeno ) u posudu da se greje, a drugih 100 ml razmutite sa gustinom, pa to dodati voću i mešati da provri.
Sipati voće preko prohladjenog cheese cakea, (malo će se splasnuti otprilike 1 cm) pustiti da se ohladi.

4. Kolač staviti u frižider da se dobro ohladi minimum 4 sata, moj predlog je da odstoji preko noći.