Stvari koje uvek morate imati u špajzu

Koliko puta gosti dođu nenajavljeni, a vi nemate ni sa čim da ih poslužite? Zbog toga ovih nekoliko stvari nikada ne smeju da nedostaju u vašoj kući.

.

Nikada ne znate kada gosti mogu da navrate. Bilo da su prijatelji prolazili vašom ulicom ili su rođaci došli u grad. Bitno je da, kad god su tu, vi imate čime da ih poslužite.

Ukoliko budete pratili ovih nekoliko koraka, uvek ćete biti spremni za nenajavljene goste.

Vino, Kafa i Čaj
Prva stvar koja se nudi gostima jeste piće. To ne znači da uvek morate imati čitavu kartu pića kod kuće, ali morate imati nešto da ponudite.
Za goste koji svraćaju uveče, lepo je imati jednu do dve flaše vina, a ukoliko imate dovoljno prostora i jednu do dve flaše piva.
Za jutarne posete neizostavna je kafa ili čaj.

 

Grickalice
Svi vole činiju sa čipsom, smokijem ili kokicama ili možda tanjir sa krekerima i komadićima sira. Zato, nije na odmet da kada kupujete sebi, uzmete jednu više kesu omiljenih grickalica za iznenadne goste.

Testenina i paradajz sos
Gostima morate ponuditi i nešto konkretnije da pojedu. Ukoliko na to pristanu, u kući morate imati nešto što se brzo sprema, a šta je bolje od paste. Pasta u sosu od paradajza sa začinima koje uvek imate kod kuće odlično je rešenje.
Svako povrće ukoliko ga slučajno imate u frižideru može se iskombinovati sa pastom i paradajzom i tako ovo jelo obogatiti.

Čajni keks
Na kraju uvek ide nešto slatko, a u nedostatku kolača najbolje rešenje je čajni keks. Čak i svaki drugi keks može biti dobra zamena za kolać.
Svaki keks koji volite da grickate uz jutarnju kafu ili čaj dobra je zamena za dezert.