Kuhinjica

Čorba od šargarepe i đumbira

Za jačanje imuniteta u zimskim danima!
10.12.2013. - 11:45h

Sastojci:

1-2 glavice luka
750g šargarepe
25g đumbira
1 krompir
1,5-2l supe od povrća
100-200ml soka od pomorandže
Kriška putera
so, biber, bio začin po ukusu

Priprema:

1. Očistiti luk, šargarepu, krompir i đumbir

2. Luk iseckajti sitno, šargarepu i đumbir na deblje kolutove, a krompir na kockice.

3. U šerpu dodajti krišku putera. Kada se rastopi na njemu propržiti luk, dodajti krompir, đumbir i šargarepu. Ostaviti nekoliko minuta da se prži na laganoj vatri.

4. Dodati supu i ostaviti da se kuva dok se šargarepa ne smekša.

5. Kada šargarepa postane mekana skinuti sa vatre i ispasirati (izmiksati). Đumbir se, po ukusu, može izvaditi iz čorbe i vratiti u komadu, a može se i izmiksati sa ostalim sastojcima.

6. Dodati, po ukusi, soka od pomorarandže. Takođe se i po ukusu može dodati i malo slatke pavlake, tako će čorba postati kremastija. Dodati so, biber i bio začin po ukusu i ostaviti još nekoliko minuta na laganoj vatri.