Kuhinjica

Cezar salata

Brzo, jednostavno i ukusno!
03.12.2013. - 17:21h

Sastojci

250 g piletine
2 parčeta tost hleba
2–3 čena belog luka
1 velika glavica hrskave zelene salate (ajsberg)
100 ml maslinovog ulja
sok od 1 limuna
2 kašike mlevenih badema so, biber
30 g parmezana u komadu

Priprema

1. Iseckati slaninu, propržiti je bez dodatka ulja i izvaditi na salvetu. Za krutone hleb iseći na kockice. Iseckati beli luk. Propržiti hleb i beli luk na masnoći od slaninice. Izvaditi takođe na salvetu da upije višak masnoće. Salatu oprati, očistiti i iscepkati.

2. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna i bademima. Posoliti i pobiberiti, pa time preliti salatu. Parmezan krupno narendati ili istrugati tanke listiće pomoću noža. Posuti salatu krutonima, slaninicom i parmezanom.