Kuhinjica

Čudotvorno piće koje "ubija" neprijatan zadah

Broj jedan među najvećim prijateljima neprijatnosti je loš zadah. Uzrokuju ga brojni faktori poput hrane, oboljenja desni, loše probave i neodgovarajuće oralne higijene. Ali priroda nam je ponudila brojne saveznike koji ovaj problem eliminišu u samo nekoliko gutljaja.
08.11.2013. - 11:01h

Jedan od najpoznatijih začina, cimet, sadrži esencijalna ulja koja eliminišu bakterije iz grla česte uzročnike lošeg zadaha, limunska kiselina neutralizije ostatke hrane nalepljene po zidovima ustiju koje se tamo zadržavaju i nakon pranja zubi.

Spanać i peršun među zelenim povrćem prednjače u sposobnosti eliminacije lošeg zadaha, a sve zahvaljjući klorofilu koji uništava bakterije i normalizuje zdravlje probavnog sastava. Mešavina ovih sastojaka uz dodatak meda pomoći će vam da se u trenu rešite neprijatnog zadaha.

Sastojci:

1 limun

½ kašike cimeta

1 ipo kašičica meda

2 šake spanaća

1 vezica peršuna

0.5 dcl tople vode

Priprema:

Dobro isperite spanać i listove peršuna, ubacite ih u blender, te dodajte sok od sveže ceđenog limuna i toplu vodu. Sve dobro usitnite i na kraju umešajte cimet i med. Ispijajte lagano ujutro.

Savet: Ovaj moćni napitak možete da čuvate u frižideru i koristite ga kako ujutro pre doručka, tako i sat vremena nakon jela.