Čudotvorno piće koje "ubija" neprijatan zadah

Broj jedan među najvećim prijateljima neprijatnosti je loš zadah. Uzrokuju ga brojni faktori poput hrane, oboljenja desni, loše probave i neodgovarajuće oralne higijene. Ali priroda nam je ponudila brojne saveznike koji ovaj problem eliminišu u samo nekoliko gutljaja.

.

Jedan od najpoznatijih začina, cimet, sadrži esencijalna ulja koja eliminišu bakterije iz grla česte uzročnike lošeg zadaha, limunska kiselina neutralizije ostatke hrane nalepljene po zidovima ustiju koje se tamo zadržavaju i nakon pranja zubi.

Spanać i peršun među zelenim povrćem prednjače u sposobnosti eliminacije lošeg zadaha, a sve zahvaljjući klorofilu koji uništava bakterije i normalizuje zdravlje probavnog sastava. Mešavina ovih sastojaka uz dodatak meda pomoći će vam da se u trenu rešite neprijatnog zadaha.

Sastojci:

1 limun

½ kašike cimeta

1 ipo kašičica meda

2 šake spanaća

1 vezica peršuna

0.5 dcl tople vode

Priprema:

Dobro isperite spanać i listove peršuna, ubacite ih u blender, te dodajte sok od sveže ceđenog limuna i toplu vodu. Sve dobro usitnite i na kraju umešajte cimet i med. Ispijajte lagano ujutro.

Savet: Ovaj moćni napitak možete da čuvate u frižideru i koristite ga kako ujutro pre doručka, tako i sat vremena nakon jela.