Namirnice koje pomažu u borbi protiv nadutosti i naslaga na stomaku

Salce na stomaku je univerzalni problem. Jako teško se skida, zahteva puno napornog vežbanja i stroge dijete. Svaka pomoć u ovoj skoro nemogućoj misiji je dobrodošla. Nadutost je problem broj dva, jer čak iako nemate stomak, ako ste naduti izgleda kao da ga imate. Sedam namirnica pomažu nam u ovoj borbi.

.

Voće i povrće

Svo voće i povrće, zahvaljujući svojoj hranljivosti i vlaknima pomaže kod hronične nadutosti, zato se potrudite da unosite odgovarajuće količine voća i povrća dnevno. Najbolje namirnice za ovo su: jabuke, brokoli, pečurke, papaja, ananas i spanać.

Monozasićene masti

Osim što su jako dobre za srce ove masti smanjuju nivo holesterola i umanjuju nadutost. Najveća količina nalazi se u: maslinovom ulju, bademu i avokadu.

Voda

Unosom tečnosti hidrirate organizam i izbacujete toksine i time smanjujete nadutost.

Integralne žitarice

Integralne žitarice kontrolišu lučenje insulina u organizmu. Najnovija istraživanja objavljena u Časopisu za ishranu (Journal of Nutrition) potvrđuju činjenicu da konzumiranje integralnih žitarica ne samo da smanjuje struk već i značajno poboljšava zdravlje u celini.

Začini

Određeni začini kao što su beli luk, cimet, ljuta parika, đumbir, takođe umanjuju nadutost, tako da ih treba što češće konzumirati.

Omega 3 masne kiseline

Ove kiseline su dobar partner u svakoj dijeti, jer ubrzavaju metabolizam. Ima ih u lešnicima, semenu lana i ribi. Takođe se mogu naći i u tabletama.

Zeleni čaj

Ovaj magični napitak utiče i na nadutost i pomaže da smanjite obim struka. Sadrži sastojke koji se bore sa gasovima i dokazano topi masne naslage, ali samo ako se konzumira bez šećera!