Kuhinjica

Recept za početnike na brzinu: Čokoladni kolač sa višnjama

Kombinacija čokolade i višanja nikad nije zvučala bolje niti je bila ukusnija! Probajte ovaj sočni, ultračokoladni brauni s višnjama…
19.01.2019. - 14:00h
Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

Sastojci:

250 g crne čokolade
200 g maslaca
150 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 kašike kakaa u prahu
3 jaja
150 g glatkog brašna
340 g višanja (1 tegla kompota od višanja)

Priprema:

1. Ocedite višnje iz kompota.

2. Na pari otopite maslac i čokoladu, umešajte kakao i sve malo prohladite.

3. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac i čokoladu pa kratko mutite.

4. Dodajte brašno i prstohvat soli pa i to kratko umešajte.

Pročitajte i: Napravite domaći, zdrav sjaj za usne od čokolade

5. Dodajte višnje pa ih lagano umešajte špatulom.

6. Smesu prebacite u pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i stavite peći u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C te pecite 40-45 minuta.

7. Izvadite kolač iz rerne, pustite da se potpuno ohladi pa ga isecite na kocke i poslužite.

Izvor: punkufer.hr