Kuhinjica

Pravo je vreme za najukusniju posnu sarmu

Možda ne možete da zamislite sarmu bez mesa, ali ovaj recept će vam promeniti mišljenje.
05.01.2019. - 13:00h
foto Bakina kuhinja
foto Bakina kuhinja

Potrebno je:

*listovi kiselog kupusa

*200 gr heljde

*100 gr pirinča

*1 manji celer

*1 šargarepa

*1 manji krompir

*aleva paprika

*biber, so

*1 glavica belog luka

*2 glavice crnog luka

*manji praziluk

*peršunov list veza

*2 kašike ajvara

*ulje maslinovo

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i praziluk, dodati sitno šargarepu. Dodati celer, krompir, alevu papriku, seckani beli luk, biber, so, opranu heljdu i pirinač i seckan peršunov list.

Sve izjednačiti i zavijati sarmu i ređati uspravno u šerpu.

Izvor: Bakina kuhinja