Kuhinjica

Novogodišnji čizkejk: Brza torta s džin-tonikom stvorena je za žurku!

Za kraj godine odlučili smo da spojimo omiljenu tortu i koktel u jedan nezaboravni desert i njime "nazdravimo" 2019. godini!
31.12.2018. - 09:08h
Foto: thinkstock
Foto: thinkstock

Sastojci:

200 grama čajnih kolutića
100 grama maslaca
500 grama kremastog sira
25 grama šećera u prahu
50 ml džina
1 kašičica soka od limete (ili limuna)
korica 1 limete (ili limuna)
100 grama bele čokolade
300 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:

1. Izmrvite čajne keksiće u mikseru ili valjkom za razvijanje testa dok ne dobijete prah.

2. Pomešajte mrvice od keksića s rastopljenim maslacem. Smesu utisnite u kalup za torte prečnika 20 centimetara i stavite u zamrzivač da se stvrdne.

3. U većoj posudi pomešajte kremasti sir, šećer, džin, sok isceđene limete i njenu naribanu koricu dok ne dobijete glatku smesu.

4. Na pari rastopite belu čokoladu i pustite da se malo ohladi (oko dva minuta) pre nego što je pomešate sa smesom od sira.

5. U posebnoj vanglici umutite slatku pavlaku za šlag i nežno ga umešajte u smesu od sira i bele čokolade.

6. Prelijte smesu preko baze od keksa i vratite u zamrzivač na hlađenje bar šest sati, a idealno bi bilo preko noći.

7. Poslužite uz omiljeni koktel.

Živeli i prijatno! 

Izvor: Zadovoljna.hr