Kuhinjica

Nađa Higl podjednako brzo pravi poslastice, kao što je brzo i plivala: Kejk popsi spremni su za tili čas!

Kejk popsi prava su poslastica na dečjim rođendanima, a i veoma lako se prave. Kako tačno, pokazala nam je Nađa Higl koja je gostovala kod Nataše Pavlović u emisiji "Praktična žena".
23.12.2018. - 11:00h

KEJK POPSI

Sastojci:

- 150g mlevenog keksa
- 100g putera
- 100g prah šećera
- 3 kašike mleka
- 200g čokolade
- 2 kašike ulja

Priprema:
Keks, omekšali puter, prah šećer i mleko pomešati i oblikovati kuglice. Kuglice staviti na tacnu na pek papir i štapićem napraviti rupicu u svakoj kuglici. Kuglice staviti u zamrzivač na 15 minuta. Otopiti štanglicu čokolade. Uzeti kuglice iz zamrzivača i svaki štapić umakati u čokoladu i stavljati u kuglicu, a potom opet odložiti u zamrzivač na 10 minuta. nakon toga otopiti čokoladu sa dve kašike ulja i zamrznute kuglice uvaljati u čokoladu i posuti ih šarenim mrvicama.

ČOKOLADNE KAŠIČICE

Sastojci:

- plastične kašičice
- čokolada
- penaste bombone i šarene mrvice

Priprema:
Otopite čokoladu. Plastične kašičice umočite u nju i pospite ih mrvicama ili seckanim penastim bombonama. Poslužite ih uz toplo mleko. Tim kašičicama promešajte mleko i dobićete zanimljivu toplu čokoladu.