Mekane, fine i mirisne punjene krofne
Ima li neko ko ne voli krofne? Tim povodom evo jednog lepog recepta iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
*300 ml mleka
*50 ml ulja
*20 gr kvasca
*oko 500 gr brašna
*malo šećera
*malo soli
*korica limuna
*1 puding od vanile
*300 ml mleka za puding
*voće iz kompota
Priprema:
Rastvoriti mleko u malo vode dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mleko, brašno soli i umesiti mekše testo. Pokriti da odmori 30 min. Skuvati puding u mleku zasladiti po ukusu. Malo ohladiti. Naraslo testo razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cele a druge vaditi sa manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cele. U rupu staviti pudinga i odozgo voće. Ja sam stavila kompot od kajsija. Ostaviti da naraste, premazati po želji žumancetom.Peći na 200 stepeni C 25 min.
Može se posuti prah šećerom.
Izvor i foto: bakinakuhinja