Kolač od banana koji pravi Megan Markl sve je oduševio, a mi vam donosimo recept

Jednostavan, a tako ukusan kolač od banana omiljen je u gotovo celom svetu, a kako se pravi, zna i Megan Markl koja je to pokazala za vreme posete Australiji sa svojim suprugom, princom Harijem. Nakon što ga je pripremila u Nju Saut Vestu, svi žele da znaju njen recept, a kako to obično biva kada je reč o članovima kraljevske porodice, potražnja za ovim kolačem je naglo porasla nakon što ga je Megan napravila po svom receptu.

.

Vojvotkinja, poput prave kuvarice, nije otkrila svoje tajne pripreme omiljenog kolača, ali poznato je da je uz osnovne sastojke dodala i đumbir, a kolač je obogatila i komadićima čokolade. 

Ako ste i vi poželeli da zasladite svojea nepca i iznenadite ukućane, pripremite ga sami, a možda biste mogli da "ukradete" i neke Meganine ideje.

Evo recepta za ovaj sočni kolač koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

- 3 zrele banane
- 80 ml kokosovog ulja
- 80 g meda
- 80 g kokosovog šećera
- 2 jaja
- ½ kašičice arome vanile
- prstohvat soli
- 185 g ražanog brašna
- 40 g kakaa
- 1 kašičica sode
- ½ kašičice cimeta
- 80 g tamne čokolade

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte ražano brašno, kakao, so, sodu i cimet, a u drugoj umutite jaja s kokosovim uljem i šećerom, aromom vanile, medom i bananama. Potom u posudu u kojoj ste umutili jaja, dodajte brašno sa ostalim sastojcima i varjačom sjedinite masu. Na kraju dodajte grubo naseckanu čokoladu.

Smesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje, koji ste prethodno obložili masnim papirom. Kolač pecite 35 minuta na temperaturi od 180 °C, a čačkalicom proverite da li je pečen. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i uživajte!

Izvor: vecernji.hr