Ne pravite ove GREŠKE prilikom spremanja PILEĆEG MESA!

Pileće belo meso zbog bakterija može biti pretnja zdravlju ako se ne pripremi kako treba...

.

Jedna od najvećih grešaka je to što pileće meso mnogi predugo ostavljaju na sobnoj temperaturi. Idealni su uslovi za razvoj bakterija koji mogu poremetiti naš probavni sistem. Lekari savetuju da pileće meso treba odmrzavati na tanjiru, a zarim ga pokriti folijom i staviti na dno frižidera, a ne pri vrhu. U pojedinim delovima frižidera, temperatura varira, pa je tako ona najniža baš pri dnu.

Pileće meso se ne ispipra pre pečenja jer ćete tako bakterije sa mesa proširiti po celoj njegovoj površini. Samo ga začinite i pecite/pržite.

Prilikom spremanja mesa, nemojte se služiti daskom za sečenje, nakon što ste na njoj rezali sirovu piletinu, ako je posle niste oprali. Isto važi i za escajg.

Prilikom spremanja sirovog pilećeg mesa, nemojte stavljati ostale namirnice u dodir sa mesom, kako na njih ne biste preneli bakterije, piše večernji.hr.