Trik da vam krompirići budu uvek savršeno hrskavi

Ako ste ljubitelj prženih krompirića onda je ovaj trik baš za vas! Kada jednom probate, krompiriće ćete uvek ovako

.

Ako ste pravi ljubitelj prženih krompirića i želite ih baš onako savršene hrskave, onda ćete obožavati ovaj trik. Priprema je jednostavna, ali zahteva više vremena, međutim pravi ljubitelji savršenog hrskavog zalogaja će verovatno pokušati i ovaj metod.

Kako navodi "9Honey Kitchen", vodu ugrejte do vrenja pa u nju stavite isečene krompiriće, a potom smanjite jačinu tako da se pomalo dinsta dok ne omekša. Krompir izvadite i iscedite pa stavite u frižider na dva sata.

Tada ugrejte ulje i pržite krompir na 130 stepeni pet minuta dok krompir ne postane "suv". Zatim opet stavite krompiriće na hlađenje.

Nakon dva sata ugrejte ulje na 180 stepeni, pa dodajte krompir na osam minuta dok ne poprimi zlatnu nijansu.

Izvor: večernji.hr