Kuhinjica

Obožavate lenju pitu, isprobajte je sa kajsijama

Očaravajući je ukus starinskog kolača!
07.07.2018. - 09:30h
Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

Sastojci: 3 jaja, čaša šećera, čaša ulja, 2 čaše brašna, čaša jogurta, 1 prašak za pecivo, 1 kg oljuštenih i iseckanih kajsija, 2-3 kašike griza, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Isečene kajsije prodinstajte na malo ulja da omekšaju, zajedno sa grizom i malo šećera. Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i jogurt u homogenu smesu.

Dve trećine smese izlijte u podmazan pleh i pecite dok se ne uhvati korica. Izvadite iz rerne, prekrijte kajsijama, a zatim i ostatkom testa. Pecite još oko 30-40 minuta, pa pečenu lenju pitu pospite šećerom u prahu.

Uživajte!

Izvor: stil