Kuhinjica

Topi se u ustima: Čarobna fritata sa slaninicom i tikvicama

Pogledajte kako se pravi i iznenadite nepca božanstvenim ukusom već danas!
12.05.2018. - 08:00h

Sastojci:

5 jaja
100g pančete (iseckane)
svinjski file
2 šargarepe (narendane)
1 zelena tikvica (narendana)
1 obična tikvica (narendana)
1 crvena paprika (sitno iseckana)
150g kačkavalja po izboru (narendanog ili iseckanog)
1 šolja (iseckanih) cherry paradajza
1 šolja baby spanaća
1 mladi luk (sitno iseckan)
parmezan (po želji)
so, biber, bosiljak/ruzmarin, čili, person – po ukusu


Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200°C. U činiji umutite jaja i ostavite sa strane. Iseckajte i narendajte sve od povrća. Prvo propržite slaninu na srednjoj temperaturi. Zatim dodati svinjski file, puter, ruzmarin, morsku so i biber.Kada dostignete željeni izgled mesa počnite da dodajete povrće. Prvo dodati tikvice,jer one puste vodu. Ako hoćete da dodate krompir, isecite ga na tanke kriške, ubacite ga odmah posle mesa sa 3/4 šolje mleka. Pustite malo da se ukrčka, pa dalje stavljajte sve ostalo. Šargarepe rendate, pa onda njima treba manje vremena (ako ih seckate, ubacite ih prve, da ne bi bile tvrde). Ukoliko želite da se oseti tekstura paradajza i paprike, njih ubacite pri kraju. Baby spanać ubacite kad skinete sa vatre. Tada ubacite i kačkavalj, da tek počne da se topi!Na kraju, prelijte jajima (njih po želji možete začiniti) i pospite parmezan.Pecite 15-20 minuta.