Napravite ručak za 250 dinara i nahranite porodicu

Ako ste mislile da se ne možete najesti od jakog obroka za 250 dinara, varate se.

.

Otkrivamo vam način kako da napravite pletenicu punjenu kobasicom od koje će se članovi vaše porodice baš zasititi. Kada umorne dođete sa posla i nemate vremena ni elana da napravite ručak za porodicu, ovo je pravi izbor.

Potrebno vam je:

600 g brašna, pola pakovanja kvasca, pola kašičice šećera, 150 ml mlakog mleka, 150 ml mlake vode, 2 kašike ulja, 2 jajeta, puna kašičica soli, 3 suve kobasice ili debrcinera, 100 g kisele pavlake, 2 kašike susama, so, biber.

Priprema:

Stavite kvasac da naraste u toplom mleku s malo brašna i šećera, pa ga sipajte u preostalo brašno. Dodajte brašno, vodu, jedno jaje, ulje, so i umesite meko testo. Ostavite ga da dva puta naraste, a onda ga podelite na tri dela.

Kobasice usitnite u blenderu i pomešajte ih sa kiselom pavlakom i belancetom drugog jajeta, pa posolite i pobiberite. Svaki komad testa rastanjite oklagijom i po sredini nanesite nadev od kobasica. Krajeve s obe strane isecite na trake širine 1,5 cm i preklapajte ih zatvarajući fil testom. Isto uradite i sa druga dva komada testa. Dobro pritisnite pletenice na krajevima da se ne otvore tokom pečenja.

Premažite sve jufke umućenim žumancetom, pospite ih susamom i stavite u pleh posut brašnom. Sačekajte oko 20 minuta da veknice narastu, a onda ih pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Secite kada se malo prohlade.

Izračunali smo cene korišćenih namirnica i zaključili da svoju porodicu možete nahraniti i za 250 dinara. 

Izvor: blic.rs