Kuhinjica

Pet odličnih namirnica za lečenje mamurluka

Mamurluk može biti gadan podsetnik na ludu noć, ali se za njegovo ublažavanje pobrinula majka priroda. Za lečenje mamurluka najbolje je konzumirati određenu vrstu hrane koje će pokrenuti detoksikaciju tela. Sledećih pet namirnica su najbolje za smirivanje mamurluka i svih neprijatnosti koje nosi sa sobom.
10.09.2016. - 12:51h

Lubenica

Alkohol lišava telo hranljivih materija koje su mu potrebne, a lubenica je siguran način za njihovo vraćanje. Zbog niskog nivoa šećera u krvi možemo se osećati slabijim i nestabilnijim, a lubenica, bogata fruktozom, može to da popravi. Lubenica isto tako pomaže u hidrataciji i osvežavanju tela.

Banane

Kalijum i magnezijum su minerali koje alkohol alarmantno ugrožava u telu. Stoga je banana, bogata ovim mineralima, odličan način za njihovo vraćanje. Banana isto tako pomaže za smirivanje stomaka i smanjuje osećaj nadutosti.

Ovsene pahuljice

Alkohol ima diuretski efekat, što znači da može da liši telo važnih vitamina. Ovas je bogat vitaminom B, a dobar je i za vašu jetru, kao i za raspoloženje. Ovas takođe neutrališe nivo kiseline u telu i apsorbuje štetne toksine. Još jedna od prednosti je to što podiže nivo šećera u krvi.

Kokosova voda

Ova namirnica je puna elektrolita, koji su veoma potrebni telu kada pati od mamurluka. Za razliku od sportskih pića, koja takođe imaju elektrolite, kokosova voda nije gazirana, što je zdravije.

Đumbir

Đumbir pomaže da se izborite sa osećajem mučnine i problemima sa stomakom izazvanim alkoholom. Najbolje ga je konzumirati u prirodnoj formi, ali ako vam je ukus isuviše jak, možete ga narendati u vruću vodu ili voćni sok.

Izvor: b92.net