1. muzika je potšuno subjektivna stvar. Ja sam osobno slusao tj. plesao na tehno. Muziku nisam noikada slusao zbog lirike. Ono sto je meni bitno je asocijacija. Na pr. taj techno me asocira na budućnost, ritam, urbano i drogiranje. Narodnjaci i ekavica općenito, neka se niko ne uvredi, ali me asocira na zadimljene kafane na periferiji srbije(ne na velegrad Beograd), dlakave konobarice i pijane vozače kamiona. Također iako imam dota prijatelja Srba, podsjwća me na srpski establišment koji nas je zatirao dobrih stotinjak godina. Tako da mi nije jasantaj stockholmski sindrom i ljubav prema necemu sto asocira na one koje su nas napadali i iskoristavali- jer zna se ko je u jugoslaviji privređivao, hrvatska, a zna se ko je parazitirao, sve ostale republike. Ne mogu zamisliti da ukrajinci slusaju rusku muziku, osim u donjecku di je sve puno mentalnih rusa. To mi je apsolutna enigma, kako mladi nisu svjesni te činjenice ne tako davnih događaja
    (Hrvat, 4. januar 2023 13:47)

    # Link komentara

  2. Koreni su čudo. Nisam mator, a ni mlad, ali radio u automobilu ne pojacavam godinama. "Volume" je na 4/30, prasina se uhvatila na "+." Neka svirka u pozadini, mozda naidje neki stari hit, to je princip. A sto se omladine tice, los izbor i gora ponuda muzickih dela nije problem, vec posledica. Sve ce doci na svoje kada se kultura i obrazovanje vrate medju želje i ciljeve novim generacijama.
    (Djordije Cvarkov, 20. januar 2022 01:06)

    # Link komentara

  3. Ne mogu da veruju? Ne znam zašto misle da mi možemo da verujemo i da se nama to sviđa. U istom smo čabru.
    (Powerslave, 19. januar 2022 22:54)

    # Link komentara

  4. Komšije, nije problem u SRPSKOM folk-trepu, nego u srpskom FOLK-TREPU. Uostalom, neki od njih nisu ni Srbi, tipa onaj Jala ili Senida.
    Stvar je u tome da oni koji u Hrvatskoj slušaju Bojanu Vunturišević ili Artan Lili oni koji u Srbiji slušaju Nipplepeople i Detour, a ista ekipa sluša trep i u Hrvatskoj i u Srbiji, ako gledamo koji su to u kulturnom i socijalnom smislu.
    (Hidrivoje, 19. januar 2022 22:06)

    # Link komentara

  5. Ova "muzika" danas je toliko ogavna,odvratna da je turbo folk 90tih za ovo Mocart... Grozno! Odvratno! Užas!
    (Cile, 19. januar 2022 21:55)

    # Link komentara

  6. Platon davno rece - "Ako zelis da uvidis pravo stanje u drustvu i drzavi, samo poslusaj njihovu muziku".
    Ima li ko da se suprostavi Platonu?
    (Brain, 19. januar 2022 18:30)

    # Link komentara

  7. Uh kako smo svi nesto fini, pa jos i razdrazljivi. Pa ako danas nema izbora na iternetu, onda nikad nije ni bilo. Moze da se slusa ama bas sve i svasta. I to pristupacnije nego ikad na razlicitim internet platformama. Znaci, kome se nesto ne svidja, neka slobodno nadje to sto mu odgovara. Prema tome svako slusa ono sto mu se svidja i na kraju krajeva koji je njegov muzicki ukus. A to sto ga hrvati nemaju, to je njihov probem. U Srbiji makar ima svasta i svi nesto pevaju, sviraju i bave se muzikom. Jako muzikalna nacija a pogotovu lep i melodican i pevljiv jezik. Neukusa poput trubaca i tamburasa ima svugde...
    (Milos, 19. januar 2022 16:45)

    # Link komentara

  8. Ako su cajke muzika, onda su vicevi književnost.
    (samo kažem, 19. januar 2022 16:21)

    # Link komentara

  9. A znate što je interesantno kod mladih?
    U autu slušam neku radio stanicu koja pušta hitove. Nove, stare i još starije.
    Većinu tih pjesama moji nisu nikada čuli, ali im se valjda 60% njih sviđa.
    Tako da dobra muzika ne poznaje jezike, godine, epohe.
    Ona je jednostavno - dobra.
    (Ivan ZG, 19. januar 2022 16:08)

    # Link komentara

  10. Južni vetar- Sinan, Šemsa, Mile, Kemal, Dragana i čuveni Mile Bas, Perica Zdravković i Sava Bojić- najbolja muzika
    (Samo kažem, 19. januar 2022 14:48)

    # Link komentara

  11. Dakle, i Hrvati su pukli...

    U bivšoj SFRJ su postojale komisije za šund.
    Treba to vratiti.
    Možda je i to bio razlog da je do 1990. muzika bila kvalitetnija. Dokaz je to da se i danas mnogo sluša taj period.
    Jesam mator, ali kad sam nedavno čuo šta deca slušaju nisam mogao da verujem. Povraćalo mi se.
    Ja nisam ni čuo za ove nabrojane "izvođače".
    (sempervivum, 19. januar 2022 14:10)

    # Link komentara

  12. Nemojte se zgražavati, kladim se da ne slušate Mocarta i Šopena kod kuće", "Licemerstvo klasično, ne razumem šta je problem. Ni na slavljima, gde su gosti starije generacije, nema kvalitetnije muzike", "Normalno je da neće slušati isto što i mi, a ako je problem što je srpsko, mislim da deca nisu iz te priče, nego matorci koji se drže mrziteljske priče",

    Eto bas jednog normalnog komentara.
    (Daniel, 19. januar 2022 08:17)

    Kod mene streaming samo klasična. Mocart je ok ali ima i drugih. Sibelius i Grig su super za štimung.
    Ne pljujte po klasici jer je ni ne poznajete. Slušajte šta hoćete samo da ja to ne čujem.
    (Klasika 24/7/365, 19. januar 2022 13:51)

    # Link komentara

  13. @Pozdrav iz kruga dvojke, 18. januar 2022 23:27)

    E bas tako. Zna se da je gro srpske elite iz kruga dvojke, a mi svi zahvaljujuci vama tako pametnim i pismenim zivimo zivot bečki.
    (Sallas, 19. januar 2022 13:12)

    # Link komentara

  14. Саосећам у њиховој боли, иако нам нису пријатељски увек настројени. Ако је иједно српско оружије за масовно уништење убитачно, онда је то Турбо фолк. Системично сатире сиву мождану масу мозга, нарочито код младих јединки, а још ако су те јединке католичке вероисповести - исход је фаталан. Иначе је оружије, део је М-91 пропагандно-психолошког пакета развијеног у тајним лабораторијама Института Винча, а које је Рамбо Амадеус (РАСМЦ) обзнанио на свом другом албуму.
    (bata, 19. januar 2022 12:41)

    # Link komentara

  15. Naravno da ima istine u tome da "svaka generacija ima svoje itd..." i da "stariji ne shvataju mlade..."...Ali..
    Velika je razlika u onome kako je muzika stvarana i konzumirana pre 40 godina i u tome kako je danas. Recimo, 80-tih svi ti bendovi su bili uglavnom sami stvaraoci svoje muzike. Dakle, talentovani i kao pevači i kao svirači, tekstopisci, kompozitori. Ili su im muziku radili profesionalni autori. Verovali ili ne, sve SVETSKE hitove, danas, rade 4 autora. Koliko autora radi naše hitove, ne znam, ako uopšte i postoje autori iza ovoga. Dalje...
    Nije isto ako se u jednoj sub-kulturi, kao što je ovo danas, 99% tekstova svodi na istu priču (muško-ženski odnosi, k--čenje i slično...), i kada imate ono što je bilo pre 40 godina, gde ste u popularnoj muzici imali zastupljene sve moguće teme, od (kvazi)filozofije pa do najvećih banalnosti. U tome je svako mogao da nađe nešto za sebe. Ovo danas možda može da "dopre" do 20% ljudi, svi ostali moraju da izvrše ozbiljnu lobotomiju da bi mogli ovo da slušaju. Ne radi se o generacijama. Ja rado slušam i starogradsku muziku (to je bila "zabavna" muzika pre Prvog sv. rata), i sving muziku iz 30-tih, 40-tih, itd, muziku koja je nastala pre nego se moj otac rodio. Ovo što se sada "trenduje" ne mogu da slušam ni za spas života.
    (Rutina, 19. januar 2022 12:38)

    # Link komentara

  16. Hrvati su samo iskompleksirani Srbi!
    (statuskan, 19. januar 2022 12:37)

    # Link komentara

  17. tamo se bar nerviraju i ukazuju na anomaliju. kod nas je to postalo normalno čak ih i promovišemo.
    razlika je jasna
    (boki, 19. januar 2022 12:31)

    # Link komentara

  18. На хрватским радио и ТВ станицама НЕМА музике из Србије, за ондашње музичке уреднике и Бајага је Ћетник.
    (Баки СМ, 19. januar 2022 12:22)

    # Link komentara

  19. Ajde Jano,Jovano Jovanke,Makedonsko Devojce...slusace se jos 555 godina!!!
    (komsija, 19. januar 2022 12:19)

    # Link komentara

  20. Ko odlucuje sto je kvalitetna muzika?
    MUZIKA NIJE KOSULJA
    (komsija, 19. januar 2022 12:10)

    # Link komentara

  21. Samo nek ih truju ovi naši otrovi... na sitno.
    (Mare, 19. januar 2022 12:02)

    # Link komentara

  22. A sta, kao svetska muzuka je mnogo bolja ? sve za ljude sa IQ oko 80. užas. i nema veze sa generacijom. prosto ukus. intelekt.
    (DaLanik, 19. januar 2022 12:00)

    # Link komentara

  23. Vodimo psiholoski rat protiv Hrvata
    (reklama, 19. januar 2022 11:46)

    # Link komentara

  24. @mr

    Ma ne, nije se slusao Toma uopste u Beogradu. Samo je pevao po prestonickim kafanama, uvek punim. Zorica Brunclik nikad nije pevala na Ibarskoj magistrali, prvo je pevala u kafanama po centru Beograda. Cenzure i kontrole je bilo ali je bilo i velike borbe za zaradu. Narodnjake je izdavao I Jugoton. Diskografske kuce su imale odbojnost prema novokomponovanoj nardnoj muzici ali su s druge strane imale ogroman afinitet prema novcu. Zna se sta je pobedilo, da je drugacije moglo bi se govoriti o pobedi cenzure i kontrole. Da nije tako ne bi Corba mogla ni jedan album da izda, a ne da prodaje po pola miliona ploca. Vox Populi vox Dei, uvek je bilo.
    (Mrkey, 19. januar 2022 11:38)

    # Link komentara

  25. Ako dobro razumem, vi branite Cecinu kcerku i kvalitet njene muzike od Hrvata, samo zato sto je Arkanova kcerka? Pa ja sam Srbin i mogu biti jos 100 puta Srbin, ali ospice dobijam na tu vrstu muzike, ukljucujuci i na ovu malu Arkanovu.
    (ziv,

    Na ovu malu Arkanovu... Pa nije ona birala ko ce da je pravi. Njenu muziku ne slusam ni ja, niti me doticna uopste zanima, ali ne zato sto je necija cerka nego zato sto mislim da njena muzika nije dobra. Pri tom, ne vidim ko je ovde brani zato sto je Arkanova cerka? Gde si ti to video, ili si bas slobodno interpretirao clanak?
    (vsn, 19. januar 2022 11:32)

    # Link komentara

  26. Hehe klinci kupuju majice rolling stonesa samo zbog onih plezecih usta ili majice nirvane zbog onog smajlija, a da pritom ne znaju ni jednu pesmu. Isto i sa Jordan brendom, mozda 5% njih znaju koliko je titula osvojio
    (xd, 19. januar 2022 00:03)


    valjda nose te patike jer su im udobne i nije neophodno da znaju koliko je poena imao u trećoj utakmici plej ofa 1988
    (nnn, 19. januar 2022 11:22)

    # Link komentara

  27. U Beogradu, Srbiji postoji alternativna muzicka scena i to jaka, samo treba znati gde slusati. I nije za svakohg, tako da razumem ove htrvatcice sto nisu upuceni.
    (Milos, 19. januar 2022 00:10)


    Gdje? I šta se tamo sluša?
    (nnn, 19. januar 2022 11:18)

    # Link komentara

  28. Malo sam stariji od ove omladine i uvek sam mogao sve da slušam, bez obzira na žanr, naravno ako je kvalitetno. Muzika nam nikada nije bila gora, današnje pesme su takve da se zaborave za 3 dana. Ali i u tolikom neukusu se nadje po neka pesma da je kvalitetna, npr. Senidah - Repley vrlo lepa pesma. Nemojte biti hejteri, nek svako sluša šta mu prija. Za stariju generaciju The Prodigy - Breathe!
    (prki88, 19. januar 2022 11:09)

    # Link komentara

  29. "mi smo odavno digli ruke od naše omladine i kulture. sistematski su nas uništavali 30 i kusur godina. nema morala i časti. želi se laka lova po svaku cenu. roditelji jureći za parama zaboravljaju da vaspitavaju decu. svakodnevno se iz Evrope postavljaju neki novi nakaradni standardi i neka "prava" gde su roditelji maksimalno vezane ruke po pitanju vaspitanja. na kraju se svodi da dete samo sebe vaspitava pa šta mu Bog da. a vidimo šta mu daje.
    (udarnik, 19. januar 2022 07:02) "

    Ovaj komentar daje jasni odgovor na pitanje : "ZAŠTO NAM JE OVAKO?"

    @udarniče, SVAKA TI ČAST !
    (Dubrovčanin, 19. januar 2022 11:08)

    # Link komentara

  30. I mi turbofolkeri smo razočarani ovom najezdom trepera i autotjunera. Čuj molim te Anastasija i Breskvica. Ako nije za kafane i razbijanje čaša, nije ni muzika.
    (Orthodox, 19. januar 2022 11:08)

    # Link komentara

  31. narod koji ima najgoru muziku na svetu.
    (neutral fe, 19. januar 2022 11:02)

    # Link komentara

  32. cajke kupuju preglede, nije to nista novo
    (cajke, 19. januar 2022 11:01)

    # Link komentara

  33. Možda, ali sam ja kao klinac razumeo dedin i očev ukus, poštovao ga i smatrao to dobrom muzikom. I dan danas volim i starogradsku, kao i muziku 50-ih, 60-ih i 70-ih godina. Osamdesete su već nešto MOJE, najdraže, forever and ever, što bi rekao Demis. Zanimljiv je pogled na muziku kad je gledaš kroz aranžman i hamonizaciju. To čini čuda, za istu ideju. Za mog dedu, Green Day je bio udaranje džaka punog mačaka. Odsvirao bih mu "She" baladastije, na klavijaturi, razloženi akordi... Slušao je, i smeškao se kad sam ga pitao "je l' su i dalje mačke?". Rekao sam mu da donese i svoj prim, koji je svirao u tamburaškoj grupi u kafani, kako bismo odradili zajedno tu priču. Objašnjavao mu da te gitare koje prže imaju svoju draž. Čekao sam ga. Al' ga nisam dočekao. Kad odem i ja gore, neće pobeći.

    Praštajte što ja, eto, o dedi, a ne o nekim drugim glupostima, koje i ne mogu zvati muzikom. I koje nećemo pamtiti ni mi, ni oni koji će doći posle naše dece. A neće ni naša deca. I to najmanje ima veze sa nacionalnošću. Muzika nije samo ukus, već stanje svesti.

    Bravo! Vrsta muzike koju neko sluša mnogo govori o njemu. Šta mislite da li mladi koji slušaju ovaj treš čitaju knjige (bilo kakve), gledaju filmove (sa iole ozbiljnom temom) ili uživaju u bilo kakvoj umetnosti? Ne. Mi kao društvo ih podešavamo da žive bez mozga, i otud ova debilana na sceni.
    (Ilijae, 19. januar 2022 10:40)

    # Link komentara

  34. Indija ima kol-centre sa po 2-3000 ljudi kojima jeftino platiš da pregledavaju video da bi bio najgledaniji i to ide tako da ti na kraju sva zarada ode tom kol-centru a ti imaš slavu.....
    (Mali, 19. januar 2022 10:30)

    # Link komentara

  35. Na mojoj svadbi, nije bilo nikakve domaće muzike, samo strana, nisam dozvolio ni trubače. Rodbina me gledala ispod oka, al tako smo žena i ja želeli i to je naša svadba bila. Johnny Legend, Queen, Edd Sheeran, itd.
    (Patak, 18. januar 2022 21:35)

    Bravo! Skroz neobicno.
    (Sunce Slobode, 19. januar 2022 10:29)

    # Link komentara

  36. Ko je slušao hrvatski laki pop i cajke su mu lekovite za duševno stanje...
    (pop, 19. januar 2022 10:27)

    # Link komentara

  37. @Imam 50, odrastao na panku i hard core zvuku. Nije mi problem ni taj auto tune ili kako se vec zove, nedostatak kvaliteta isl, problem su mi samo tekstovi puni nasilja, droge, skupa kola jeftin sex isl, narcisoidno samohvaljivanje mnogo sam žestok i zajeban i pravim pare na brzinu ne staj mi na crtu isl. Nigde nekog društveno odgovornog teksta, a živimo u teškim vremenima. Zato je za svaku pohvalu to sto rade Marchelo ili Dubioza kolektiv, pogotovo ovi zadnji koji pokazuju da može biti pevljivo veselo a kvalitetno sa nekom porukom.
    (ANALiticar, 19. januar 2022 03:53)
    Taman pomislih evo dobrog komentara, kad ono Dubioza ....
    (@c72, 19. januar 2022 10:15)

    # Link komentara

  38. Ma da veselice se vasim popevkama. Smesno.
    (Zoran, 19. januar 2022 09:51)

    # Link komentara

  39. ovo sto danas slusaju na balkanskoj muzickoj sceni je neopisivo djubre od muzike. Govorim o novim stvarima, to cak nisu ni pesme nego neopevano djubre raznih wannabe "pevacica" i "pevaca".
    (Ivan, 19. januar 2022 09:51)

    # Link komentara

  40. Kad vidim da neko nabraja azru, corbu, i slicno i lamentira nad svojom generacijom i danasnjim kicom, prosto me je sramota sto sam pripadnik te matore generacije :D

    Koliko kuknjave i samohvale, pa to je neverovatno. otkacite vise sa dobrim starim rokenrolom.
    (igor, 19. januar 2022 09:51)

    # Link komentara

  41. Mislimo da ne trebate vise da nas trujete zblizavanjem i kako smo slicni, Jugoslavijom, itd.


    SRBIJA JE NEZAVISNA KONACNO POSLE 100 godina agresije (jeste i 5 puta manja jer su zlikovci na tome predano radili, ali nema veze jer mi smo Srbi i uvek cemo imati nekog Teslu, Pupina, Jokica, Djokovica, itd.

    A ostali mogu samo da gledaju i da nas mrze. Niti smo isti niti slicni.
    (Dusanovo carstvo!, 19. januar 2022 09:49)

    # Link komentara

  42. Odvratno.
    (Sve u svemu, 19. januar 2022 09:44)

    # Link komentara

  43. Pored sina sam počeo da slušam kojekakve hiphopere i repere tipa DMX Eminem i sl.Kad sam mu pustio Easy Mo Bee-a nije mogao da veruje da je čovek to svirao sa Milesom još 90-ih godina.
    (Bruks 021, 19. januar 2022 09:27)

    # Link komentara

  44. ne slušam Tomu;
    Realno si se i blamirao sa B.Dugmetom.Ne vidim tu ništa kvalitetno.
    (Bruks 021, 19. januar 2022 09:24)

    # Link komentara

  45. Izmedju nasih generacija je ponor i voleo bih kada bi mogli ziveti odvojeno. Ne svaki u svojoj zgradi, vec u drzavi.
    To je tolika kulturoloska razlika da je suzivot nemoguc.
    (gargleblaster, 19. januar 2022 07:28)

    Ok boomer.
    (Daniel, 19. januar 2022 09:23)

    # Link komentara

  46. Na globalnom nivou špansko govorno područje obiluje kičom i šundom. Hispanosi su trep, taj autotjin rep, doveli na svrtsku scenu. Jednolino, bezlično, nikako. Anglo svet se još uvek drži onih starih pop rok matrica.
    (Bond, 19. januar 2022 09:19)

    # Link komentara

  47. Sramota bilo slusati Tomu Zdravkovica? Ne sviraj, matori, zivota ti.
    (Mikii, 18. januar 2022 23:15)

    Jeste stvarno. Verujem da ne mozes to ni da zamisliš, ali naročito ko je iz Beograda, takve stvari su bas bile blam.
    (Pozdrav iz kruga dvojke, 18. januar 2022 23:27)

    Сви зборављају шта је значио израз Ибарска. Наравно да се у Београду није слушао чак ни Тома Здравковић. Ибарска ја била место где су почеле певаљке. Неко је то онда видео и то је постао државни пројекат и почело је отварање дискографских кућа. Те дискографске куће су отварали државни људи по задатку. Тада није било могуће отворити фирму, а издавачка делатност било чега је била под најстрожијом контролом. Ко ово не схвата, не схвата ни комунизам, а ни народњаке. Ту су наравно биле и радио станице са том наменом. мене баш занима да ли постоји неко ко мисли да је тада могло да се пушта у етар а да није строга контрола. Мој рођак је кад се појавиле те станице пустио једно Од Тополе, није прошао ни минут када је песма прекинута, а он је морао да емигрира хитно.
    (mr, 19. januar 2022 09:11)

    # Link komentara

  48. Kad dodjes u situaciju da pomislis: "Pa turbo folk i nije toliko odvratan"....
    (mr.wolf, 19. januar 2022 09:07)

    # Link komentara

  49. Muzika nema veze s nacinalnom pripadnošću, kao ni trendovi, kao i to što netko sluša. Hrvat sam ali u moje vrijeme se slušalo Boru Čorbu, Bajagu, EKV, Parni valjak, Prljavo kazalište, Bijelo dugme, Azru, Leb i sol i slične pop i rock bendove, bez obzira odakle dolazili. Njihove pjesme ostaju za sva vremena, a tekstovi su prava mala umjetnička djela. Ovo danas je trash, tekstovi su na razini osnovnoškolske djece, a sama muzika zvuči ko zavijanje na mjesec. Ali eto - o ukusima se ne raspravlja. Neka svatko sluša ono što mu stvara ugodu i što mu srcu drago.
    (Dalmatinac, 19. januar 2022 08:59)

    # Link komentara

  50. Nisu oni ništa bolji od nas, ma koliko se ritali da jesu!
    (Gunar, 19. januar 2022 08:53)

    # Link komentara

  51. Ovo je dokaz da su svuda u "okruženju" granice ukusa spuštene do dna!
    (Rygel XVIII, 19. januar 2022 08:52)

    # Link komentara

  52. Nije ni svetska pop muzika bolja ako ćemo iskreno.
    (Farmaceutska mafija III, 19. januar 2022 08:46)

    # Link komentara

  53. Cobi, jel si ti radio traku?
    (Šou Biznis, 19. januar 2022 08:41)

    # Link komentara

  54. (Mrgud, 18. januar 2022 23:59)

    Upravo to sto si rekao/la, pomenute grupe su izmislile muziku za ove nase. Vazda su uvek imali bolju muziku od nas, sta je tu je...
    (dusan, 19. januar 2022 08:41)

    # Link komentara

  55. Pa i Srbi su besni
    (Srbin, 19. januar 2022 08:31)

    # Link komentara

  56. Meni je sva muzik osim ExYU roka OK. Taj hrvatski tj ExYU rok je odvratan i samo za matore darkere koji su u mladosti bili isfrustrirani i napaćeni.
    (Red Storm, 19. januar 2022 08:20)

    # Link komentara

  57. Nemojte se zgražavati, kladim se da ne slušate Mocarta i Šopena kod kuće", "Licemerstvo klasično, ne razumem šta je problem. Ni na slavljima, gde su gosti starije generacije, nema kvalitetnije muzike", "Normalno je da neće slušati isto što i mi, a ako je problem što je srpsko, mislim da deca nisu iz te priče, nego matorci koji se drže mrziteljske priče",

    Eto bas jednog normalnog komentara.
    (Daniel, 19. januar 2022 08:17)

    # Link komentara

  58. Iz iskustva znam da Šaban najlepše peva i ima najbolje vokalne ukrase. Nije nije mi jasno što se ovi u HR bune. Mislim šta reći.
    (Kishore Mahbubani, 19. januar 2022 08:06)

    # Link komentara

  59. Muzika je sve gora. Kad se setim muzike iz 80-tih pitam se gde ode ovaj svet. Gitara skoro da je iščezla a pesme totalno bez smisla.
    (Mr. Max, 19. januar 2022 08:00)

    # Link komentara

  60. Odrastao sam uz mnoge muzičke pravce, rok, metal, pa čak i tehno, i biti slavan i popularan u ono vreme je bio drugi pojam. Danas, u doba youtuba, deezera, spotify-a je to neuporedivo. Pojavljuju se neki likovi sa milionskim pregledima, autotune, lova, gucci, kokain, ribe, lambo…ludilo. Najbitniji je broj pregleda!Kako da objasniš deci čar i sreću koju je donosila nova ploča, kaseta ili čak i CD od omiljenog izvođača. Još zamisli original, sa omotom i pesmama. Pokušavam to mojoj deci da objasnim, ali ih ne pritiskam. Kad prođe 10-ak godina neće ni znati ko je bio Jala, Cobi itd… niti će znati tekstove od ijedne pesme iz svoje mladosti. Nažalost…
    (Trender, 19. januar 2022 07:55)

    # Link komentara

  61. Njima zao sto mladi ne slave uz prst u uvo i za dom spremni od one krezube spodobe s kamena.
    (Samo cepaj, 19. januar 2022 07:55)

    # Link komentara

  62. Vrlo je prosto i veze nema sa nikakvim kvalitetom niti sa "tako smo i mi slusali nesto sto matorci nisu mogli da svare": Danas muziku pravi, a pogotovo plasira sirim masama, samo i iskljucivo onaj koji ima para. Povrh svega, tako smesnu muziku i pesmu je prelako napraviti. Kada spojis veoma lako kreiranje presmesne muzike + pare koje su potrebne da se ista plasira, dobijes ovo sto imamo. To su jedini razlozi, dalje nema. Inace takav nacin je dosao iz amerike, gde vlada vec neko vreme, a potpomognut je drustvenim mrezama i muzickim platformama gde samo pljunes kesh i poznat si. Dakle to moze svako, potreban je besram i kesh
    (Tor, 19. januar 2022 07:49)

    # Link komentara

  63. Ja sam pubertet i mladost prošao na Novom valu i dan danas tvrdim da je LP Paket aranžman nešto najbolje i najkvalitetnije što je tada stvoreno. EKV , Idoli, Šarlo , pa od naših Haustor, Film i rani Prljavci bili su jedni od nas, klinci koji su stvarali glazbu po rupama, podrumima i garažama . Pretakali naša životna iskustva, strahove, nade i vizije u glazbu… Mislim da smo ipak bili privilegirani u odnosu na današnje mlade generacije, prvensveno stoga jer smo imali drugačiji sustav vrijednosti… Bili smo zadovoljni sa manje i stvarali smo i istraživali sami.. Danas klinci žele sve dobiti gotovo i odmah…
    (Antraxxx, 19. januar 2022 07:49)

    # Link komentara

  64. Jako dobro se sjećam kada sam puštao od čorbe pokvarena mašta i prljave strasti. Ćale ju je htio baciti kroz prozor. naspram njegovog paul anka i društva, to je izgledalo kao neka dernjava za njega. eto došlo vrijeme da ja reagiram na to što današnji klinci slušaju kao i moj čale
    svako doba nosi svoje trendove na šta se stariji ne mogu naviknuti.
    (dule, 19. januar 2022 07:43)

    # Link komentara

  65. Nemoguće, hrvati slušaju samo akademsku muziku,Bramsa i slično!
    (Gonzales, 19. januar 2022 07:37)

    # Link komentara

  66. Ko je klinac sa slike?
    (kele®, 19. januar 2022 07:35)

    # Link komentara

  67. Opet ti spada lanac?
    (@ C i n i k, 19. januar 2022 07:34)

    # Link komentara

  68. Izmedju nasih generacija je ponor i voleo bih kada bi mogli ziveti odvojeno. Ne svaki u svojoj zgradi, vec u drzavi.
    To je tolika kulturoloska razlika da je suzivot nemoguc.
    (gargleblaster, 19. januar 2022 07:28)

    # Link komentara

  69. Nova ploća!
    (Daki, 19. januar 2022 07:26)

    # Link komentara

  70. pa vi napravite bolje...btw mnogo manje ima hitova koji dolaze iz Hrvatske nego pre, ne znam šta se dešava sa njihovom muzičkom industrijom
    (sale, 19. januar 2022 07:12)

    # Link komentara

  71. mi smo odavno digli ruke od naše omladine i kulture. sistematski su nas uništavali 30 i kusur godina. nema morala i časti. želi se laka lova po svaku cenu. roditelji jureći za parama zaboravljaju da vaspitavaju decu. svakodnevno se iz Evrope postavljaju neki novi nakaradni standardi i neka "prava" gde su roditelji maksimalno vezane ruke po pitanju vaspitanja. na kraju se svodi da dete samo sebe vaspitava pa šta mu Bog da. a vidimo šta mu daje.
    (udarnik, 19. januar 2022 07:02)

    # Link komentara

  72. “Imam neke studente u susendom stanu. To što oni slušaju, ni u prolazu nisam čuo. Tekstovi su na nivou mozga predškolskog uzrasta, melodije nikakve. Samo vrištanje i zavijanje, uz gomilu besmislenih zvučnih efekata"—koga boli uvo za text? Ako hoces text, citas knjige! Muzika se slusa zbog ritma! Zbog veselja! Ko još pijan obraća paznju na text! A kakva ke onda afrička muzika? Gomila udaranja i urlanja! Pa koga briga? Dobra je ona muzika uz koju se veseliš.
    (Didid, 19. januar 2022 06:59)

    # Link komentara

  73. @Mikii
    Tomu Zdravkovića niko nije ni razmatrao da sluša, ja sam '78. god. Profesor fizike, bio je tada u tridesetim godinama, nas je u Gimnaziji jednom zatekao kako sviramo i pevamo "Bijelo dugme". Pogledao nas je zaprepašćen i rekao da se blamiramo!
    (Ne slušam Tomu, 19. januar 2022 06:58)

    # Link komentara

  74. Omatorili ste i ostali ste u svojoj mladosti, naravno da vam ne prija danasnja muzika, jer kad u guzicu strpas preko 40 trazis neke mirnije ritmove.
    Samo budite svesni i da su vasi EKV, Majke, Brejkersi, Laibach... zvucali kao sto neko rece udaranje macke u dzaku, za generacije rodjene 30ih i 40ih.
    Tako da pustite mlade da slusaju muziku njihove mladosti, a i oni ce kad omatore kao i vi da pustaju dzez preko vinila...
    (Boki, 19. januar 2022 06:56)

    # Link komentara

  75. Trending na YouTube je praktično isti od kad postoji YouTube za sve ex Yu zemlje.. Od 20 možda par bude različito.. Tako da i ako volimo da kažemo da smo različiti ipak smo isti..dok npr trending u Madjarskoj, Austrija, Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji, Italiji i svim zemljama oko ex Yu je 100% drugačiji
    (dzoni, 19. januar 2022 06:56)

    # Link komentara

  76. Baja mali knindža. I naravno Džej.
    (Piroga34, 19. januar 2022 06:21)

    # Link komentara

  77. Za stanje muzike (katastrofa) na balkanu su direkto odgovorni Zeljko Mitrovic i Sasa iz benda Lepe Brene(TV Pink, Grand produkcija...) krajem 90tih su kola krenula nizbrdo i od tad samo hvataju zalet... vrhunac su dostigli prokletim auto-tuningom. Tog ko ga je izmislio treba javno vesati zbog skrnavljenja muzike u svetu, ne samo kod nas...
    (Radovan lV, 19. januar 2022 06:06)

    # Link komentara

  78. ....došel bum doma sel si bum pod brajde....
    (Pruđe, 19. januar 2022 06:04)

    # Link komentara

  79. Čim čim dalje, tim tim bolje....
    (Čao Li, 19. januar 2022 05:28)

    # Link komentara

  80. Na mojoj svadbi, nije bilo nikakve domaće muzike, samo strana, nisam dozvolio ni trubače. Rodbina me gledala ispod oka, al tako smo žena i ja želeli i to je naša svadba bila. Johnny Legend, Queen, Edd Sheeran, itd.
    (Patak, 18. januar 2022 21:35)

    И мени пало напамет да било 'кул' да се пусти KRS ONE, Guru, можда чак и Prti, Nigrutin, али кад је опалила Индира, Синан и другари, изломише људи све.
    Много се нешто снебивамо и глумимо културу, а Моцарт се преврће у гробу.
    (патлиџан, 19. januar 2022 05:23)

    # Link komentara

  81. Па ето вам доказа да су Хрвати у ствари Срби, само на сили покатоличени.
    (Олгица, 19. januar 2022 04:51)

    # Link komentara

  82. Zvezde granda, vratite se sve vam je oprošteno.
    (bino, 19. januar 2022 04:45)

    # Link komentara

  83. Bolje Cobi nego debil Tompson
    (Mrsoje, 19. januar 2022 04:26)

    # Link komentara

  84. Zamislite kako je nama u Srbiji tek.
    (Gogx, 19. januar 2022 04:08)

    # Link komentara

  85. Posle turbo folka,imamo folk trep šta je sledeće?:)
    (Sima, 19. januar 2022 03:59)

    # Link komentara

  86. Uticaj muzike,filmova uopšte nije za potcenjivanje.Najbolji primer uticaja "meke moći,, je Usa kultura, kroz muziku i filmove.
    Sa hrvatskom nas večno spaja maltene isti jezik, i uvek će umetnici širiti svoj uticaj na susedne zemle a naročito medju onima koju razumeju jezik,mentalitet itd.
    (Jovanović, 19. januar 2022 03:55)

    # Link komentara

  87. Imam 50, odrastao na panku i hard core zvuku. Nije mi problem ni taj auto tune ili kako se vec zove, nedostatak kvaliteta isl, problem su mi samo tekstovi puni nasilja, droge, skupa kola jeftin sex isl, narcisoidno samohvaljivanje mnogo sam žestok i zajeban i pravim pare na brzinu ne staj mi na crtu isl. Nigde nekog društveno odgovornog teksta, a živimo u teškim vremenima. Zato je za svaku pohvalu to sto rade Marchelo ili Dubioza kolektiv, pogotovo ovi zadnji koji pokazuju da može biti pevljivo veselo a kvalitetno sa nekom porukom.
    (ANALiticar, 19. januar 2022 03:53)

    # Link komentara

  88. Srbija ako ne vojno onda (ne)kulturno izdominirala Hrvatsku.
    (John McClane, 18. januar 2022 21:23)

    Ti taj sund i kic nazivas nasom "kulturom" bre???
    (Bruka i sramota!, 19. januar 2022 03:52)

    # Link komentara

  89. Hej Hrvati: komsije vam kvare dete!?!
    (Milosav, 19. januar 2022 03:37)

    # Link komentara

  90. Dobar deo muzike za mlade je gori od zavijanja gladnih vukova dok gomila praznih konzervi tandrče po stepenicama.
    (313, 18. januar 2022 23:56) Gresis, zavijanje gladnih vukova mu dodje kao Mozartova “Mala Noćna Muzika”, naspram ovog turbanfolk/megadance kukulekanja, zapomaganja i lelekanja oskudno obučenih “gospoDZa” prljavih pogleda, promiskuitetnih karaktera, napumpanih usta, zadnjica i grudi, za 5 minuta slave.
    (Dux, 19. januar 2022 02:13)

    # Link komentara

  91. IDE GAS
    (gaserkina tajna, 19. januar 2022 01:47)

    # Link komentara

  92. Gde dete i roditelj slusaju (a tek pevaju) istu muziku tu nešto debelo nije u redu. Kao ni da nova generacija nema svoje, nego se divi muzici svojih baba i deda. Kad sam ja bio mlad ovi narodnjaci bili su na margini, tamo gde im je mesto, po svadbama i to. No Djoletova pesma sve je rekla... Sve su preuzeli, mi smo u ilegali.p.s. ja sam iz Sarajeva tamo smo ih zvali "papci"
    (Harry, 19. januar 2022 01:40)

    # Link komentara

  93. Uvjek ista glupa priča.. Iz generacije u generaciju..Nek sluša ko god sta hoće..

    Ja Tomu Colica ili Dragijevuca nikada nisam slušao a ne smatram se pametniji zbog toga..

    Kako god kupio sam karte za Rogers Waters juli Toronto.. Dve karte 409 cad $.. Da sam slušao Tomu sad bih imao više od 400 u džepu..
    (Pepi, 19. januar 2022 01:32)

    # Link komentara

  94. Kompleksasi ne mogu da zive bez nas. Al da gledaju arkanovu cecu i to najvise od svih, to nisam ocekivao. A koji im je tompson u trendingu u HR u odnosu na arkanovu zenu, to bi bilo lepo videti :D
    (hahaha, 19. januar 2022 01:25)

    # Link komentara

  95. У чему је проблем, То што су Срби?
    (Милош Радунковић, 19. januar 2022 01:06)

    # Link komentara

  96. Nazalost vlada šabanijada...
    (zinjo, 19. januar 2022 01:02)

    # Link komentara

  97. Ta muzika je bila i ostala dno dna, kao i likovi koji to slušaju. Kraj priče!
    (Tačka, 19. januar 2022 01:01)

    # Link komentara

  98. Ima lep grafit u Rijeci koji kaze "Ne volim cajke jer gdje su cajke, tu su i batine." U moje vreme to se zvalo primitiva. Nemam sta da dodam, grafit je sve rekao.
    (najlepsi pozz gradu koji tece, 19. januar 2022 01:00)

    # Link komentara

  99. Nama je za ponos jedna Marcelova pesma, da ne kazem koja, bila u zadnjih mesec dana broj jedan u trendingu. lukas, ceca, kurta, murta... svi placaju reklame da budu u trendingu. Zabranio deci telefon zbog njih, samo racunar sa adblokerom da koriste, inace sami krecu folkeri, treperi ili sta god da je tu... Ima i Nigrutin pesmu o vama folkeri treperi...
    (V, 19. januar 2022 00:47)

    # Link komentara

  100. "Splavovi su Meka i Medin,
    Samo nek se okrece turbinaaaaa!"
    (Batica, 19. januar 2022 00:46)

    # Link komentara

  101. Odvratno. Pre bih bio Hrvat nego slušao turbo splačine. Razumem ih u potpunosti. Zapravo ni ne znam odakle to dolazi. Od raspada Jugoslavije pa na ovamo su izašle neke nakaze koje nismo mogli da zamislimo. To je valjda nešto veštački stvoreno da se dokrajči ovaj narod, rad obaveštajnih službi, neka nova strategija masovnog mučenja.
    (tocka, 19. januar 2022 00:43)

    # Link komentara

  102. Nije džaba Beograd bio glavni grad Jugoslavije
    (saki, 19. januar 2022 00:39)

    # Link komentara

  103. Ugusila ih muzika susjeda. Da opet zemnete konzervu “cistog hrvatskog zraka”?
    (zonbi, 19. januar 2022 00:38)

    # Link komentara

  104. A mislili ste da su cajke tortura?
    (Drnch, 19. januar 2022 00:36)

    # Link komentara

  105. Zivim vani, volim narodnjake. Verovali ili ne, od svih radija koji pustaju nasu muziku najvise slusam jedan hrvatski :))) totalno paradoksalno..
    (Gastarbajter, 19. januar 2022 00:23)

    # Link komentara

  106. I mene nervira to, a Srbin sam.
    (Miloš, 19. januar 2022 00:15)

    # Link komentara

  107. Nekada su bili hipici i slusali su rok, psihodelik rok... Danas omladina slusa techno ide na zurke i aftere i slusa ambient i raznorazne pozitivne elektronske pravce... Uvek je bilo onih sa losijim muzickim ukusom ili ti neodredjenim i oni su slusali narodnjake i tamburase. Danas je sve isto, samo sto je muzika i produkcija napredovala i internet diktira. Na kraju krajeva neka slusa ko sta hoce, sloboda i mogucnost odabira. Ako nekome nesto nije jasno, neka se pozali recimo englezima, koji nisu izbacili nista epohalno u zadnjih par decenija. A nekad su bili sila. Sve se menja.
    P.S. U Beogradu, Srbiji postoji alternativna muzicka scena i to jaka, samo treba znati gde slusati. I nije za svakohg, tako da razumem ove htrvatcice sto nisu upuceni.
    (Milos, 19. januar 2022 00:10)

    # Link komentara

  108. @Mikii
    Vidi tog izvikanog Tomu mogu slušati i razumeti jedino notorni alkoholičari izgubljeni u vremenu i prostoru...takodje onog nesrećnog Olivera Dragojevića isključivo melanholični dalmoši skloni samoubistvu.... zna se šta je muzika Led Zeppelin,Deep Purple,Black Sabath,Queen,Hendrix,Eric C.David Bowie,California...itd....ostalo je obično smeće
    (Niko&Neko, 19. januar 2022 00:09)

    # Link komentara

  109. Tuzno i tragicno je sta danas plasiraju kao muziku...jezivo...kako neko ono moze da slusa. Volim muziku razlicitih razdoblja od 60tih na dalje, ali ovo je dno dna. Sto je najgore danasnji klinci ne znaju nista o muzici pre njihovog vremena, ni na nivou opste kulture. Kladim se da ih vecina nije cula ni za Rolingstonse.
    (Doki, 18. januar 2022 22:47)


    Hehe klinci kupuju majice rolling stonesa samo zbog onih plezecih usta ili majice nirvane zbog onog smajlija, a da pritom ne znaju ni jednu pesmu. Isto i sa Jordan brendom, mozda 5% njih znaju koliko je titula osvojio
    (xd, 19. januar 2022 00:03)

    # Link komentara

  110. Zemlja koja je imala jednog Rajka Dujmića i Olivera Dragojevića sluša Cecinu ćerku? Uništićemo vas pesmom. Hahaha
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 18. januar 2022 20:33)

    Po tvojim komentarima i inetlektu vjerujema ta je tebi ovo top...kancona..."komade bariš na ovo a?"
    [link]

    a i sam spot je vrhunska produkcija xd
    (ajde iskreno, 19. januar 2022 00:02)

    # Link komentara

  111. Znate, ovo zapravo pokazuje da ima nade za njih i za nas, hvala Bogu mladi nisu zatrovani kao mi stariji, a što se muzičkog ukusa tiče, pa stariji nisu baš odobravali onu muziku koju smo slušali kada smo bili mladi. Ja moju mladost ne mogu da zamislim bez Prljavog kazališta, Filma, Parnog valjka...
    (Mrgud, 18. januar 2022 23:59)

    # Link komentara

  112. Dobar deo muzike za mlade je gori od zavijanja gladnih vukova dok gomila praznih konzervi tandrče po stepenicama.
    (313, 18. januar 2022 23:56)

    # Link komentara

  113. Mislim da je kod svake generacije tako. Ovi kojima vreme prolazi ne mogu da razumeju ove kojima vreme dolazi.
    (nba, 18. januar 2022 22:18)

    Možda, ali sam ja kao klinac razumeo dedin i očev ukus, poštovao ga i smatrao to dobrom muzikom. I dan danas volim i starogradsku, kao i muziku 50-ih, 60-ih i 70-ih godina. Osamdesete su već nešto MOJE, najdraže, forever and ever, što bi rekao Demis. Zanimljiv je pogled na muziku kad je gledaš kroz aranžman i hamonizaciju. To čini čuda, za istu ideju. Za mog dedu, Green Day je bio udaranje džaka punog mačaka. Odsvirao bih mu "She" baladastije, na klavijaturi, razloženi akordi... Slušao je, i smeškao se kad sam ga pitao "je l' su i dalje mačke?". Rekao sam mu da donese i svoj prim, koji je svirao u tamburaškoj grupi u kafani, kako bismo odradili zajedno tu priču. Objašnjavao mu da te gitare koje prže imaju svoju draž. Čekao sam ga. Al' ga nisam dočekao. Kad odem i ja gore, neće pobeći.

    Praštajte što ja, eto, o dedi, a ne o nekim drugim glupostima, koje i ne mogu zvati muzikom. I koje nećemo pamtiti ni mi, ni oni koji će doći posle naše dece. A neće ni naša deca. I to najmanje ima veze sa nacionalnošću. Muzika nije samo ukus, već stanje svesti.
    (Toto-ko-tunjo, 18. januar 2022 23:55)

    # Link komentara

  114. Na žalost braćo Croati, nema tu puno spasa. Deca su to, isto i kod nas tako, ali proći će, ne bojte se.
    Kad malo poodrastu deca, promeniće se i njihov ukus!
    (Neo@, 18. januar 2022 23:55)

    # Link komentara

  115. @ C i n i k

    Ajde ne lupetaj čoveče. Znaš bolje od mene šta sam? Ne znam šta se sada sluša. Kada sam ja išla, nije se slušalo ništa od spomenute muzike. Ja ne pripadam generacijama zadojenih mržnjom, ne mešam se, i ne komentarišem gluposti. Tako da ne znam šta da kažem na sve ovo što napisa. Imam preča posla u životu i svakodnevnih briga da još razmišljam o ovakvim glupostima.
    (Iskustvo, 18. januar 2022 23:54)

    # Link komentara

  116. Čim je u pitanju AnEstezija, komšije su u pravu.
    (V5, 18. januar 2022 23:53)

    # Link komentara

  117. Ako se nešto slažem sa hrvatima,to je da nam je generalno muzički ukus potpuno srozan,ja lično slušam muziku od pre 15,20,čak i 30 godina,ex yu muzika, naravno i prava narodna muzika su realno što većina sluša u Srbiji,ovo na trendingu slušaju klinci i ljudi iz dijaspore ....
    (Mmmmmmm, 18. januar 2022 23:52)

    # Link komentara

  118. Sve komentari "e nek smo im uvalili", kao da je to automatski izbrisalo ovo đubre kod nas... Treba da nas je sramota što je kod nas to inače popularno, a trending se kupuje, to više nije ni tajna, bukvalno možeš zguglati cenovnik i ponudu...
    (objašnjivač, 18. januar 2022 23:47)

    # Link komentara

  119. Zemlja koja je imala jednog Rajka Dujmića i Olivera Dragojevića sluša Cecinu ćerku? Uništićemo vas pesmom. Hahaha
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 18. januar 2022 20:33)

    Kako mozes da se podsmevas kada su iste pesme najslusanije i kod nas? Po cemu se mi to razlikujemo od njih ako slusamo istu muziku? Zato sto je nasa pa nam jr oprosteno? Losa muzika je losa muzika, odakle god da se slusa. Kakve smo mi sve pevace imali pa opet slusamo ovo sada...
    (johnny b, 18. januar 2022 23:42)

    # Link komentara

  120. Ja sam zgrozena sa muzikom koju plasiraju neke nazovi nove zvezde.Blagi uzas ili jedna velika tuga.Uostalom sta i da ocekujemo od zvezde Anastasije kad joj je rodjena majka reper ďobre muzike.Joooj....da vristis od muke
    (kiki, 18. januar 2022 23:36)

    # Link komentara

  121. Da napišem šta stvarno mislim o narodnjacima ne bi ste mi objavili komentar. Predpostavljam da shvatate šta mislim. Ja kada sam odrastao (Novi Sad,devedesetih) mi smo ljude koji slušaju novokomponovanu narodnu muziku i turbo folk (ne ubrajam izvornu narodnu muziku), zvali “seljaci” Kad kažem seljaci ne mislim na ljude sa sela koji se bave stočarstvom i poljoprivredom. Znam da termin nije baš adekvatan ali mi smo ih tako nazivali.
    (Iluminat, 18. januar 2022 23:32)

    # Link komentara

  122. Srpska muzika je neka vrsta tarabuke,odnosno:Kao da bilupao stapom po tarabama.A peste su kao,zavijanje gladnih vukova u sumi.
    (melody, 18. januar 2022 23:30)

    # Link komentara

  123. Sramota bilo slusati Tomu Zdravkovica? Ne sviraj, matori, zivota ti.
    (Mikii, 18. januar 2022 23:15)

    Jeste stvarno. Verujem da ne mozes to ni da zamisliš, ali naročito ko je iz Beograda, takve stvari su bas bile blam.
    (Pozdrav iz kruga dvojke, 18. januar 2022 23:27)

    # Link komentara

  124. Sve u svoje vreme. Mi na Balkanu nismo ni bolji ni gori od ostatka Evrope. Svuda je takav trend. A od Amerikanac smo čak i bolji...
    (mija, 18. januar 2022 23:25)

    # Link komentara

  125. a bih 90% danasnje muzičke scene spalio. Nema veze iz koje zemlje dolazi. Ali imam 40 godina, kapiram da je to normalno.

    Pa zamislite tek tragediju Velike Britanije (Bitlsi, Dire Straits, Sting, Queen) - a sada slušaju Kanjea Vesta i Duu Lipu.
    Zapravo je Kaney WEst izuzetan reper, poslusaj pesmu Homecoming i muzika je generalno predobra o textu necu trositi reci ali sta ti znas ko nauci jednom da mlati gitarom taj se samo za najkomercijalnije bendove hvata...
    (bitno da bi ti palio, 18. januar 2022 23:20)

    # Link komentara

  126. Reći ću ti. Kod njih se u kafeima slušaju primorske pesme koje zvuče najpribližnije muzici naših tamburaša, ali opet je drugačije od toga. Bila sam tamo na moru, i ni u jednom kafeu ili restoranu se nisu slušali hitovi odavde, a šta oni privatno slušaju, ne znam. Imaju ogromnu obalu, ležerni su, možeš ih videti u bermudicama uglavnom, majici. Imaju viši životni standard od nas. Jedu više voća i povrća, kao i ribljih i morskih specijaliteta i poslastica i hranu imaju nalik italijanskoj. Nije da obožavaju Srbe, ali su bili ok sa srpskim turistima.
    (Iskustvo, 18. januar 2022 22:54)


    Xaxaxaaa
    Samo si zaboravio dna yt postoji anketa medju turistima i da svi pisu da su vam sarme i cevapi omiljena jela...
    Toliko o tartufima...
    Tvoj koment dodje kao nka bajka za budale ili sta?
    Valjda misis da su ljudi u SRB budale ili sta?
    Ti uopste nisi Srbin i to je jasno po pisanju ali ok, priznajem da se trudis..
    Drugo, ti to pises za zemlju iz koje je pobeglo 1 milion ljudi od 99, a od 2011 do 2022 vas je manje 450.000?!
    Za zemlju gde je svaki 2.stanovnik penzioner?!
    Ima vas manje od 3 miliona ( jer ste kao stanovnike upisali i one koji su pobegli a nisu odjavili odlazak u Mup..) tako da te bajke mozes da pises i pricas kad popijes neku srpsku rakiju i sa istomisljenicima sebi da pravis dusevnu radost, ali prava istina je daleko, daleko od ovoga sto ti pises.
    A da li se slusa srpska muzika u hr, pa svakako da se slusa i to ubedljivo najvise kao i u BiH i to nmoze da promeni niti 1 sovinista ili zalutali hr koji se toboze predstavlja ko da je iz SRB...
    (C i n i k, 18. januar 2022 23:18)

    # Link komentara

  127. Ja sam 1963. godište. Kada sam bio tinejdžer bilo je sramota da slušaš Zdravka Čolića a kamoli neke šlagerčiće, narodnjake i sl. Samo rock, punk, novi talas...
    (MaxBunker, 18. januar 2022 22:56)

    Sramota bilo slusati Tomu Zdravkovica? Ne sviraj, matori, zivota ti.
    (Mikii, 18. januar 2022 23:15)

    # Link komentara

  128. Nije samo hrvatska I srbija nije odusevljena sto Im omladina slusa taj sund!
    (Maki, 18. januar 2022 23:08)

    # Link komentara

  129. Navikli na tomsona,hahahaha
    (Solun Tumba Gate4, 18. januar 2022 23:04)

    # Link komentara

  130. Ako je problem to sto su srpske pesme onda nema potrebe komentarisati dalje...
    (Milan, 18. januar 2022 23:02)

    # Link komentara

  131. A sta da slusaju? Hrvatske narodnjake? Tesko da nesto odvratnije postoji snimljeno. U zelji da se ograde od "balkana" i korijena, stvarajuci novi identitet nove drzave upropastili su kvalitetnu narodnu muziku, recimo iz Slavonije. Pjesme su uslilu pisane, monotone bez sadrzaja, tekstovi totalno nepovezani, suvoparne i nikakve emocije ne mogu da izazovu, osim isto tako usiljenih kao sto su i pisane. Onda omladina, kojoj je pun kufer "pobjeda" i praznih prica, mora da trazi alternativu u komsiluku, pa makar i nakaradnu kao ovaj Coby.
    (Amos Dundee, 18. januar 2022 23:01)

    # Link komentara

  132. Ja sam 1963. godište. Kada sam bio tinejdžer bilo je sramota da slušaš Zdravka Čolića a kamoli neke šlagerčiće, narodnjake i sl. Samo rock, punk, novi talas...
    (MaxBunker, 18. januar 2022 22:56)

    # Link komentara

  133. Reći ću ti. Kod njih se u kafeima slušaju primorske pesme koje zvuče najpribližnije muzici naših tamburaša, ali opet je drugačije od toga. Bila sam tamo na moru, i ni u jednom kafeu ili restoranu se nisu slušali hitovi odavde, a šta oni privatno slušaju, ne znam. Imaju ogromnu obalu, ležerni su, možeš ih videti u bermudicama uglavnom, majici. Imaju viši životni standard od nas. Jedu više voća i povrća, kao i ribljih i morskih specijaliteta i poslastica i hranu imaju nalik italijanskoj. Nije da obožavaju Srbe, ali su bili ok sa srpskim turistima.
    (Iskustvo, 18. januar 2022 22:54)

    # Link komentara

  134. Nisu hteli turbofolk i na sve načine ga blokirali i onemogućavali, sad kad sve ide preko neta uvalili smo im nešto mnogo gore od turbofolka. Ali samo da znaju da su podatci za njih mnogo verodostojnini, pošto kod nas postoje oni koji pumpaju fiktivne preglede.
    (ax, 18. januar 2022 22:54)

    # Link komentara

  135. Ma može sve. Oni slušaju naše narodnjake, mi njihov tra-la-la pop. Niti sam ljubitelj ove naše rke-koke muzike, niti njihovih pesmica o morskoj pjeni, rivi i galebovima. Znam da oni gledaju naše filmove i serije, a i ja sam rado odgledao njihovu seriju "Novine". Neka gleda i sluša ko šta hoće.
    (djido mova, 18. januar 2022 22:53)

    # Link komentara

  136. Nema to veze ni sa domicilima Srbije, niti domicilima Hrvatske. Sva ta mjuza dolazi iz BiH. ;)
    (Krešo Pavlek, 18. januar 2022 22:53)

    # Link komentara

  137. E konačno da se složim sa Hrvatima. Muzički ukus mladih totalno srozan.
    (NikolaBg, 18. januar 2022 22:48)

    # Link komentara

  138. "Zemlja koja je imala jednog Rajka Dujmića i Olivera Dragojevića sluša Cecinu ćerku? Uništićemo vas pesmom. Hahaha"
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 18. januar 2022 20:33)

    Zemlja koja je dala Milana Mladenovića, Vladu Divljana, Gileta, Caneta, Radomira Mihailovića i mnoge, mnoge druge sad daje nekakve Cobije i Anastasije ? Sebe ste uništili buraz, fućkaš nas ...
    (Vatrogasac Mirko, 18. januar 2022 22:48)

    # Link komentara

  139. u sustini se slazem sa njihovim matorcima. Meni je 39 a stvarno ne mogu da svarim ovu danasnju "trendi muziku", tj ne mogu da je svarim, dobijam ozbiljan nagon za povracanje...
    (EXcitizen011, 18. januar 2022 22:48)

    # Link komentara

  140. 'Mrzim narodnjake!' - Kako je propao R&R.
    (Smith i Kovač, 18. januar 2022 22:47)

    # Link komentara

  141. Tuzno i tragicno je sta danas plasiraju kao muziku...jezivo...kako neko ono moze da slusa. Volim muziku razlicitih razdoblja od 60tih na dalje, ali ovo je dno dna. Sto je najgore danasnji klinci ne znaju nista o muzici pre njihovog vremena, ni na nivou opste kulture. Kladim se da ih vecina nije cula ni za Rolingstonse.
    (Doki, 18. januar 2022 22:47)

    # Link komentara

  142. Šta mislite, kako je, tek, teško nam Srbima, bračo Hrvati!?
    (kognitivna disonanca, 18. januar 2022 22:45)

    # Link komentara

  143. zabole me za trending , sta je to uopšte? slusam sta volim
    (ja sam, 18. januar 2022 22:45)

    # Link komentara

  144. Ok vracamo vam Severinu a vi prestanite da slusate ove nase.
    (Malina, 18. januar 2022 22:45)

    # Link komentara

  145. A zamislite kako je nama ovde.
    (1234, 18. januar 2022 22:43)

    # Link komentara

  146. Mlad čovek preslušavajući svu vrstu muzike, kroz doba svoje mladosti, sam će odabrati šta mu više odgovara. Ovo su samo prelazna razdoblja. ;)
    (Krešo Pavlek, 18. januar 2022 22:40)

    # Link komentara

  147. Cobi je dobar muzicar sa dobrim pesmama koje nisu šund... za istale necu da komentarisem .. svako ima prava da radi sta zeli u zivotu pa i da slusa sta mu prija uvetu...
    A ti @Loznica Gucevo Cer
    Zaboravio si Dina Dvornika
    (Rolo, 18. januar 2022 22:36)

    # Link komentara

  148. Isti narod…razlicita religija. To je to, u sustini.
    (Boki, 18. januar 2022 22:34)

    # Link komentara

  149. Cobi- nikad čuo...Ima par dobrih ženskih ( pop, Dance) izvodjača u Srb zadnjih god( mislim na mlađe) Od muškaraca uglavnom loše. sve u svemu loša se( uglavnom) muzika i u Srb sluša, ne samo u hrvatskoj.
    (Aleksa 78, 18. januar 2022 20:34)
    ajde sad ne foliraj se, tolika ga guraju da nisi moga da cujes samo ako zivis u pecini bez interneta. Ok je sto ga ne slusas al nemoj lagati kao nisi cuo
    (pera, 18. januar 2022 21:21)
     
    Evo ni ja nemam pojma ko je taj. Cak i ako sam cuo slucajno ja takve odmah prebacujem kanal, preskacem, gasim... uopste ni ne pokusavam da im dam priliku da im pamtim imena i face, a kamoli da svesno klikcem na YT i dajem debilima lajkove i svoje vreme.
    (@pera, 18. januar 2022 22:34)

    # Link komentara

  150. Ozbiljni muzičari su nekad imali poruku, muziku je pratila neka ideja, nema veze i oko se nama čini pogrešna. Ovi današnji, čini mi se, imaju cilj samo da što više zarade sa što manje talenta i rada. Jeste, i većina američkih izvođača nisu reprezenti istinske umetnosti, ali i ta Majli i Gaga imaju odlične glasove. Ne može neka kreštalica koja se samo skine da zarađuje. Kod nas može.
    (K, 18. januar 2022 21:58)

    A Cardi B i Kanye West?
    (Guns N Roses, 18. januar 2022 22:34)

    # Link komentara

  151. To je taj velikosrpski kulturoloski imperijalizam! :D
    (Nemanja, 18. januar 2022 22:32)

    # Link komentara

  152. psihološki rat. posledice zu katastofalne. mi znamo najbolje.
    1:0 za srbiju.
    (dude, 18. januar 2022 21:35)

    Boga mi ni mi ne možemo da živimo od njihovih...

    Džibonija ne ubrajamo u tu grupu...
    (P76-er, 18. januar 2022 22:31)

    # Link komentara

  153. Pa možete tek misliti kakva je tamo ponuda kad ovo biraju....
    (Mare, 18. januar 2022 22:31)

    # Link komentara

  154. Tesko smece sve, al moram da ga pustam svako vece u klubu...
    (BokeeLee, 18. januar 2022 21:41)

    Minus zbog "moram da ga puštam"...

    Ali razumem da od nečeg mora da se živi...
    (P76-er, 18. januar 2022 22:29)

    # Link komentara

  155. Сваки класични композитор је за оног следећег говорио како је катастрофа (уз пар изузетака попут Листа и Паганинија), да не причам да генијалност многих није препозната за време њихових живота (попут Баха).
    За џез музику су, када се појавила, говорили да је то музика за јавне куће. Кад се појавила рок музика исти ти џезери су говорили како је рок музика лоша, једноставна са три акорда итд.
    Можда и данашња музика једног дана буде квалитет само што ће бити поштована нека музика која је тренутно испод радара а данашња мејнстрим музика неће. Јер, као што многи нису свесни, и 70-их није најслушанија била рок музика него диско. А од рок музике су увек биле слушаније једноставније песме (AC/DC, Fleetwood Mac) од компликованијих (Yes, King Crimson, ELP)
    (Коловрат, 18. januar 2022 22:28)

    # Link komentara

  156. Hajde hrvati kukate za par "naših" izvođača...

    Pa naše radio stanice su tek blagi užas...

    Toliko hrvata ni vi ne puštate u etar, pa kad preseku Merlinom...

    U moje ime hvala na podsećanju zašto ne trebamo nikad više biti zajedno...
    (P76-er, 18. januar 2022 22:27)

    # Link komentara

  157. Ko bi rekao da ce posle trideset godina i svega sto je bilo prezime Raznatovic opet da hara Hrvatskom...
    (Nepristrasni gledalac, 18. januar 2022 22:27)

    # Link komentara

  158. Hrvati slušaju srpske narodnjake? Znači vraćaju se svojim korenima.
    Sad, što je ta muzika žešće smeše, to je druga priča...
    (Bogi46, 18. januar 2022 21:01)
    ~~~…~~
    Okusi su nam isti, ali se o ukusima se ne raspravlja.
    Svatko sluša što mu godi ušesima i na tome ne treba
    donositi zaključke, kao ~ "vraćaju se svojim korenima".
    Osobno volim slušati glazbu Nelson Eddy-a, što ne znači
    da postajem amerikanac. Ipak, za davanje suda o kvaliteti
    pjesama i glazbe općenito, svi bi morali imati malo više
    glazbenog obrazovanja i znanja, pa ovakvi prizemni i
    niš-koristi pjesmuljci, ne bi imali prođu.
    Na kraju, kakav narod ~ takva glazba.
    (Mantis, 18. januar 2022 22:26)

    # Link komentara

  159. za šund-spremni!
    (aca, 18. januar 2022 22:24)

    # Link komentara

  160. Kaže gospodin "mi smo u ex YU slušali rock i pravu muziku". Baš zato što ste tu zemlju razbili sada ima(mo)te taj šund i kič koji sluša omladina. Bez ozbiljnog sistema nema ni ozbiljne kulture, muzike i države. Jednostavno uzročno posledična veza i zato nema mesta očaju.
    (Sreten Zujkic, 18. januar 2022 22:23)

    # Link komentara

  161. Priznacu posto je anonimno. I ja sam nekad bio normalan, slusao normalnu, kvalitetnu muziku, mrzeo narodnjake. Nesto mi je kliknulo u glavi, sad vrtim Cobija, Rastu, THCF, Senidu, Foxa i tako te gluposti... ljudi me cudno gledaju, u kancu pogotovo... a mene je malkice sramota al mi je i lepo. Mislim da je prvo krenulo kao za*ebancija, tako da ako necete da vam se ovo desi, pazite na sta klikcete.
    (St0rmtr00per, 18. januar 2022 22:23)

    # Link komentara

  162. Ma objasnili du danas .Napumpani pregledi Radi markentinga
    (Igorsulic, 18. januar 2022 22:23)

    # Link komentara

  163. Kao i prethodni i ja,nikada nisam čuo za tog Cobija, pojma nemam ko je.
    To je tvoje okruženje.

    Cobi- nikad čuo...Ima par dobrih ženskih ( pop, Dance) izvodjača u Srb zadnjih god( mislim na mlađe) Od muškaraca uglavnom loše. sve u svemu loša se( uglavnom) muzika i u Srb sluša, ne samo u hrvatskoj.
    (Aleksa 78, 18. januar 2022 20:34)
    ajde sad ne foliraj se, tolika ga guraju da nisi moga da cujes samo ako zivis u pecini bez interneta. Ok je sto ga ne slusas al nemoj lagati kao nisi cuo
    (pera, 18. januar 2022 21:21)
    (Vlada, 18. januar 2022 22:02)

    Može da ga guraju koliko hoće, ni ja ne poznajem život i delo navedenog gospodina...

    Mladu damu pomenutu znam po imenu (čuvenju), ali takođe izostaje poznavanje materije...

    Izgleda da je kod nas neki drugi internet...

    Ili je do Vas...
    (P76-er, 18. januar 2022 22:22)

    # Link komentara

  164. aaaaaaaahahahhaaaaahahahahahha, ja mislio oni pametniji od nas :) Cecina cerka najslusanija u Hr?! Evo vam sav taj otpad za Darka Rundeka ;) Sramota sta se slusa na ex yu prostorima. Nije ni kod nas bolja situacija. Zivim pored 6. Bg gimnazije, ne mozete da verujete sta sad slusaju a sta se slusalo 90tih.
    (aca, 18. januar 2022 22:21)

    # Link komentara

  165. Mislim da je kod svake generacije tako. Ovi kojima vreme prolazi ne mogu da razumeju ove kojima vreme dolazi.
    (nba, 18. januar 2022 22:18)

    # Link komentara

  166. Zar reč Jugoslavija nije zabranjena u Hrvatskoj?
    Sad kažu da im je muzika u Jugoslaviji bila ok.
    (David - nije srpski ćutati, 18. januar 2022 22:11)

    # Link komentara

  167. Увалити комшијама треп, турбо, и те сличне будалаштине је исто као да смо им рокнули Кршко а да немају појма да смо ми. Па те будалаштине разарају боље од ковида умиксаног са хероином Дулета пацова. Мислим нису џабе амери купили тек случајно тај наш треш, служиће им за обуку НСА и ЦИА. Нису ни сањали да постоји разорније оружје од њихових медија. Легенда кружи да Амампурка невера.
    (mr, 18. januar 2022 22:08)

    # Link komentara

  168. Pre se slusao pastirski rok i dodji mi do vece, ne budi govece.. Poezija
    (Marko, 18. januar 2022 22:05)

    # Link komentara

  169. Kao i prethodni i ja,nikada nisam čuo za tog Cobija, pojma nemam ko je.
    To je tvoje okruženje.

    Cobi- nikad čuo...Ima par dobrih ženskih ( pop, Dance) izvodjača u Srb zadnjih god( mislim na mlađe) Od muškaraca uglavnom loše. sve u svemu loša se( uglavnom) muzika i u Srb sluša, ne samo u hrvatskoj.
    (Aleksa 78, 18. januar 2022 20:34)
    ajde sad ne foliraj se, tolika ga guraju da nisi moga da cujes samo ako zivis u pecini bez interneta. Ok je sto ga ne slusas al nemoj lagati kao nisi cuo
    (pera, 18. januar 2022 21:21)
    (Vlada, 18. januar 2022 22:02)

    # Link komentara

  170. Ozbiljni muzičari su nekad imali poruku, muziku je pratila neka ideja, nema veze i oko se nama čini pogrešna. Ovi današnji, čini mi se, imaju cilj samo da što više zarade sa što manje talenta i rada. Jeste, i većina američkih izvođača nisu reprezenti istinske umetnosti, ali i ta Majli i Gaga imaju odlične glasove. Ne može neka kreštalica koja se samo skine da zarađuje. Kod nas može.
    (K, 18. januar 2022 21:58)

    # Link komentara

  171. Srce moje dobro nisi stalo,
    Svakoj sam te ženi davao po malo,
    Neka, neka i nije mi žao
    Jednoj ženi daću sve što je ostalo!
    (Панта млекаџија, 18. januar 2022 21:58)

    # Link komentara

  172. sta me briga za hrvatijance
    (iskvarena verzija austrijskog, 18. januar 2022 21:56)

    # Link komentara

  173. Neka sluša hrvatska mladež kaj hoće, šta mi imamo sa tim? Nema više Juge, mi smo Srbija.
    (NS, 18. januar 2022 21:54)

    # Link komentara

  174. Bože... da mi je neko pričao da ću da kažem kako su Hrvati u pravu... teško da može odvratnija "muzika" da bude od ovog s.anja, auto-tune...
    (Ikac Jagodinac, 18. januar 2022 21:50)

    # Link komentara

  175. Dobro je, barem im treš smeće uvaljujemo.
    (Bambi, 18. januar 2022 21:49)

    # Link komentara

  176. Imam 63 godine. Sa 5 godina sam slušao Ivu Robića i Vice Vukova. Sa 12 Kiću Slabinca i Olivera Dragojevića. Sa 17 Dadu Topića i Parni Valjak. Sa 23 grupu Boa i Azru. Moji ukućani nisu bili odušaevljeni.

    Početkom 70-tih Šabanove ploče su bile oporezovane kao šund (ako ne verujete pogledajte na omotima). Danas su te pesme evergrin i pojam kulture.

    Dakle, sve u svoje vreme. Pustite decu da slušaju ono što žele. Jednog dana i Cobi će biti Čobi...
    (TRIGGER, 18. januar 2022 21:48)

    # Link komentara

  177. Krv nije voda.
    (Stariji brat, 18. januar 2022 21:47)

    # Link komentara

  178. Ja znam poneki hit, jer sam tu i tamo čula, ali ne slušam. Ne razumem to. Nije u kontaktu s mojim emocijama. Osim toga ne razumem 'zestoke momke' iz takve muzike, ne pali me to. Ni taj stil, ni veštacki izgled devojaka koje to slusaju. Jednostavno, nije moj ukus. Ne mogu se saživeti s tim.
    (O ukusima se ne raspravlja, 18. januar 2022 21:44)

    # Link komentara

  179. Ja bih 90% danasnje muzičke scene spalio. Nema veze iz koje zemlje dolazi. Ali imam 40 godina, kapiram da je to normalno.

    Pa zamislite tek tragediju Velike Britanije (Bitlsi, Dire Straits, Sting, Queen) - a sada slušaju Kanjea Vesta i Duu Lipu.
    (Miloš, 18. januar 2022 21:43)

    # Link komentara

  180. Tesko smece sve, al moram da ga pustam svako vece u klubu...
    (BokeeLee, 18. januar 2022 21:41)

    # Link komentara

  181. Музика нам је стварно крш. Само су рибе боље него што су биле некада.
    (Влада, 18. januar 2022 20:58)

    Mora biti da su bolje, sa svim tim silikonima i operacijama, izgledaju ko bliznakinje, sve iste!
    (gagi4, 18. januar 2022 21:39)

    # Link komentara

  182. Ma da li je moguće? Europske vrednosti, zapadna civilizacija a u duši seljana!
    (Gnu, 18. januar 2022 21:36)

    # Link komentara

  183. psihološki rat. posledice zu katastofalne. mi znamo najbolje.
    1:0 za srbiju.
    (dude, 18. januar 2022 21:35)

    # Link komentara

  184. Mozda im se smucio Tompson?
    (ex, 18. januar 2022 21:35)

    # Link komentara

  185. Na mojoj svadbi, nije bilo nikakve domaće muzike, samo strana, nisam dozvolio ni trubače. Rodbina me gledala ispod oka, al tako smo žena i ja želeli i to je naša svadba bila. Johnny Legend, Queen, Edd Sheeran, itd.
    (Patak, 18. januar 2022 21:35)

    # Link komentara

  186. Hrvati slušaju srpske narodnjake? Znači vraćaju se svojim korenima.

    (Bogi46, 18. januar 2022 21:01)

    E ako je taj turski melos u kombinaciji sa američki, trepom "naši koreni" onda nije ni čudo šta su se odvojili od nas. Govori u svoje ime, to moji koreni nisu.
    (jovke, 18. januar 2022 21:33)

    # Link komentara

  187. Ни ми Срби нисмо срећни што наша деца слушају ту исту музику,већи је ту проблем квалитета него национализма.Ето игром случаја последњих годину дана највише слушам Бркове иако сам стара школа НС Панка.Омладини препоручујем Бркове,Обојени програм и Дарквуд даб.
    (нс бој, 18. januar 2022 21:31)

    # Link komentara

  188. pa naravno. Kad su premala drzava da bi imali nesto svoje... a ionako pricaju istim jezikom
    (miki, 18. januar 2022 21:30)

    # Link komentara

  189. Samo da nije ex yu rock!!!!!
    (Pogba, 18. januar 2022 21:27)

    # Link komentara

  190. Besmisleno je trabunjanje iz hr, mozda je i rec o sukobu generacija, ali da je ta srpska new age folk scena dominantna u celom regionu, to je nesporno..
    Dakle od SLO do BUG..
    Naravno da ce ljudi srednjih hodina i matori iz hr da napdaju to zato jer ta muzika dolazi iz SRB medjutim, muzika je muzika, tu nije rec o propagandi..
    (C i n i k, 18. januar 2022 21:26)

    # Link komentara

  191. Ivo robic je napisao prvu verziju pjesme "Strangers in the night" koju je
    preradio Bert Kaempfert a sad se u grobu prevrce kad cuje ovo smece koje
    mladji slusaju.
    (Lora, 18. januar 2022 21:24)

    # Link komentara

  192. Srbija ako ne vojno onda (ne)kulturno izdominirala Hrvatsku.
    (John McClane, 18. januar 2022 21:23)

    # Link komentara

  193. Ako dobro razumem, vi branite Cecinu kcerku i kvalitet njene muzike od Hrvata, samo zato sto je Arkanova kcerka? Pa ja sam Srbin i mogu biti jos 100 puta Srbin, ali ospice dobijam na tu vrstu muzike, ukljucujuci i na ovu malu Arkanovu.
    (ziv, 18. januar 2022 21:23)

    # Link komentara

  194. Ajd ljudi nije smak sveta sa Cobijem, Jala Bratom i ostalim drugarima. Nije to zapravo ni tolko loša muzika ni tekst. Nema šanse da njihovih 100M pregleda da svi ti ljudi greše.
    Ja sam odrastao na ex-yu rocku ali sam prihvatio i ovo novo. Nije da se otkidam s tim al ono... nije ni katastrofa iskreno.
    (Imre, 18. januar 2022 21:22)

    # Link komentara

  195. Ma da je samo do trendinga nego su to i među posećenijim koncertima.

    [link]
    (Guns N Roses, 18. januar 2022 21:21)

    # Link komentara

  196. Cobi- nikad čuo...Ima par dobrih ženskih ( pop, Dance) izvodjača u Srb zadnjih god( mislim na mlađe) Od muškaraca uglavnom loše. sve u svemu loša se( uglavnom) muzika i u Srb sluša, ne samo u hrvatskoj.
    (Aleksa 78, 18. januar 2022 20:34)
    ajde sad ne foliraj se, tolika ga guraju da nisi moga da cujes samo ako zivis u pecini bez interneta. Ok je sto ga ne slusas al nemoj lagati kao nisi cuo
    (pera, 18. januar 2022 21:21)

    # Link komentara

  197. Kvaliet se uvek prepozna,a u toj muzici je 95% šund i muzika za seljačine.
    (S1pac, 18. januar 2022 21:16)

    # Link komentara

  198. Kod nas dosta ljudi ozbiljno se bavi tim žanrom, tekstopisci, aranžeri, producenti, video produkcija, zato naši izvodjači dominiraju jer nemaju konkurenciju.
    Idite na Croatia Records da vidite te autore to je smešno i kako onda da mladi Hrvati ne slušaju našu popuparnu muziku?
    (bg, 18. januar 2022 21:15)

    # Link komentara

  199. A braco, zasto bi nama bilo gore nego vama, hahahah.
    (Douglas Bader, 18. januar 2022 21:14)

    # Link komentara

  200. Pa normalno, slusa se pesma pobednika.

    I Bitlsi su poceli u Hamburgu.
    (Sajber Nindza, 18. januar 2022 21:10)

    # Link komentara

  201. I nama su roditelji, koji su odrasli uz igranke na Kališu, govorili da slušamo đubre od muzike. Razumem generacijski jaz, ali ovo što konzumiraju tinejdžeri je istinsko dno, neopevani kič.
    (bumbar, 18. januar 2022 21:10)

    # Link komentara

  202. Na telefonu mi je Srbija na YouTube-u, a na PC-ju SAD, da vidim različite stvari koje se trenduju. Verujte mi, i tamo je 95% toga krš.
    (Macky, 18. januar 2022 21:10)

    # Link komentara

  203. ko je ta anomalija? ko sluša tu
    (mi nolimo vola, 18. januar 2022 21:03)

    # Link komentara

  204. ma boli Hrvate uho, iskreno
    (nn, 18. januar 2022 21:01)

    # Link komentara

  205. Hrvati slušaju srpske narodnjake? Znači vraćaju se svojim korenima.
    Sad, što je ta muzika žešće smeše, to je druga priča...
    (Bogi46, 18. januar 2022 21:01)

    # Link komentara

  206. Žanrovi koji su popularni su najmanje rečeno užasni, ali više od toga poražava činjenica da oni koji izvode tu muziku apsolutno nikakvog talenta nemaju. Sve je sakrivrno pod brdom autotjuna i jeftino-skupe garderobe i automobila. Muzika može biti i užasna, ali ako pevač ima dara vremenom može i da bude nešto od njega. Ovaj netalentovani polusvet pokazuje našoj neprosvećenoj deci kako se bez imalo prirodne sklonosti, a još više rada i odricanja može postići nešto, što je još i najgore od svega.
    (Dejan, 18. januar 2022 20:59)

    # Link komentara

  207. Музика нам је стварно крш. Само су рибе боље него што су биле некада.
    (Влада, 18. januar 2022 20:58)

    # Link komentara

  208. Hrvati, to sve bečka škola, elita, samo klasika i džez, ni meni nije jasno....
    (Ne razumem majke mi..., 18. januar 2022 20:57)

    # Link komentara

  209. Pazite i meni je ovo šund i ne mogu da slušam, ali isto tako znam da je mojoj mami Eyesburn bio užas, a mom dedi Bijelo dugme što je ćale slušao. Nije ni moj deda slušao Šopena i Mocarta.

    Svako vreme ima svoju muziku i publiku i to je ok.
    (Ivan, 18. januar 2022 20:57)

    # Link komentara

  210. Realno, Hrv nije imala muzički proizvod jos od Rozge i Bižuterije..
    (Obrad, 18. januar 2022 20:56)

    # Link komentara

  211. Ja slusam stare kafanske,Šaulić, brača Ahmedovski, Mitar, Mile itd... A ovo trep glupost začepim uši. Daleko bilo....pfuj..pfuj..
    (Piroga34, 18. januar 2022 20:55)

    # Link komentara

  212. Ni ja ne volim ovu modernu muziku i mislim da nema nikakvih kvaliteta. Sa druge strane tako su i naši roditelji mislili za muziku koju smo mi kao mladi slušali. Kao što ovaj u tekstu navodi da su slušali rok, e pa taj isti rok je za roditelje njegove generacije bio isto urlanje i glupi muzički efekti kao što je za nas Cobi i slični. Svako vreme očigledno ima svoju muziku, e sad koja je kvitetnija pitanje je. Sigurno je Mocart i Šopen kvalitetniji od tok ex yu roka koji si slušao pa si ga opet slušao radije nego Mocarta
    (Zacvo, 18. januar 2022 20:54)

    # Link komentara

  213. Neka poslusaju pesmu "Umro je trep" od Ajs Nigrutina & Smoke Mardeljana :) Mozda ih to dozove pameti ;)
    (Lemi, 18. januar 2022 20:53)

    # Link komentara

  214. Cobi..jesi ti radio traku? :)
    (Vlad, 18. januar 2022 20:53)

    # Link komentara

  215. Da nisu Hrvati u pitanju, bilo bi mi ih žao kao što mi je žao izgubljenih generacija srpske i jugonostalgičarske omladine.
    (mare, 18. januar 2022 20:52)

    # Link komentara

  216. Najveća muzička senzacija sa Balkana su i dalje 2Cellos.
    (Mali, 18. januar 2022 20:51)

    # Link komentara

  217. to je u svim zemljama tako, trending je uvek isti, debilizacija dece ...
    (Sreten, 18. januar 2022 20:50)

    # Link komentara

  218. MRKOMIR I. - Prva hrvatska himna, spot-youtube
    (Preporuka, 18. januar 2022 20:50)

    # Link komentara

  219. Ta muzika smeta i meni a nisam iz Hrvatske.
    (Milan Veliki, 18. januar 2022 20:49)

    # Link komentara

  220. Bese Albanci i mi najnizi IQ u Evropi? Gledajuci muziku i ove nove "muzikante" verujem da je to prilicno tacno.
    (Dali Bocek, 18. januar 2022 20:49)

    # Link komentara

  221. Auto-tune auto-mute, ako je pesma mlada. Mora malo da odleži, dok se uvo prilagodi. Nakon toga više/manje sve dolazi u obzir. Muzika je zlato.
    (moru gu nemo, 18. januar 2022 20:48)

    # Link komentara

  222. Pa sta, slušali smo i mi bam bam bam neću ništa da znam, pa sta fali i bajagi i nama. Svakih 15ak godina muzika se menja iz korena.
    (PP, 18. januar 2022 20:48)

    # Link komentara

  223. Indija ima tzv. kol-centre sa po 3000 ljudi koji rade po ceo dan da pregledavaju tvoj video ako im platiš. Cajke su se istrošile.
    (Inače, 18. januar 2022 20:47)

    # Link komentara

  224. katastrofa. nema sta da likujemo.
    (Srdan, 18. januar 2022 20:42)

    # Link komentara

  225. Ne mogu deca tek tako imati dobar ukus, za to je potrebno odgovarajuće vaspitanje. Muzika koju slušaš je neodvojivi deo tvog obrazovanja i vaspitanja. Ako je dno, a jeste, deca nisu kriva, već oligarhije koje su nam servirale Pink i Grand kao model.
    Normalno je da se prethodnoj generaciji ne sviđa ono što nova sluša! Tragedija je ovolika ispraznost, ali to se nudi u svim zemljama i na svim meridijanima. Materijalizam, konzumerizam, sve se vrti oko novca! E to nikada nije bilo tako. Postojali su ideali i mladalačka naivnost. Danas ih praktično nema jer revolucije treba ubiti u startu.
    (Mige, 18. januar 2022 20:41)

    # Link komentara

  226. Seljaci su seljaci, nije bitno gde žive.
    (Iron, 18. januar 2022 20:41)

    # Link komentara

  227. IQ itekako ima veze sa muzikom koju slusamo.Balkan je uvek imao najgoru muziku u odnosu na Zapad.U Jugoslaviji je imalo malo boljih bendova nego sad ali u globalu jako lose.Meni nisu jasni hrvati zasto ne slusaju svoje izvodjace kad su uvek bili bolji u muzici od nas.Pogotovu imaju dobru alternativu.Nazalost i u svetu se ne slusa muzika koja je dobra kao ranije ali kao sto su Jala Brat, Cobi i ostali to nema niko.To je dno dna.
    (Kaiser Roger, 18. januar 2022 20:41)

    # Link komentara

  228. Stvarno ni ja ne razumem te mlađe hrvatske i naše naraštaje. Izgleda da su posledice dugotrajne.
    (Duško Miami, 18. januar 2022 20:40)

    # Link komentara

  229. Džiberijana se forsira džiberijanu će i slušati, ništa čudno, sad smo na hibridu trepa i narodnjaka al bolje i to nego onaj seljački turski melos što se forsirao do pre 10 god
    (goffY, 18. januar 2022 20:39)

    # Link komentara

  230. I ovde se sluša osta muzika koja je najblaže rečeno užasna.
    (max, 18. januar 2022 20:39)

    # Link komentara

  231. Da li je ovo trenutak ujedinjenja Srbije i Hrvatske? Jer da budem iskren, nisam mislio da ista moze biti gore od turbo folka, kad ono...
    Sta se desava sa nasim nacionalnim ukusom u muziku??
    (xd, 18. januar 2022 20:37)

    # Link komentara

  232. Svako normalan ce tako da razmislja bilo da je iz Hrvatske, Srbije ili vec odakle. Ovo sto je sada u trendu se ne moze nazvati muzika. Raste, Anastasije, kojekakve vockice=neuspeli autotjuneri.
    (Markoni NS, 18. januar 2022 20:36)

    # Link komentara

  233. Cobi- nikad čuo...Ima par dobrih ženskih ( pop, Dance) izvodjača u Srb zadnjih god( mislim na mlađe) Od muškaraca uglavnom loše. sve u svemu loša se( uglavnom) muzika i u Srb sluša, ne samo u hrvatskoj.
    (Aleksa 78, 18. januar 2022 20:34)

    # Link komentara

  234. Jok nego ce da slusaj dzibonija i olivera da placu za poslednjim vozom za jugoslaviju, udrite hrvatska deco, zna se ko je pobedio
    (galua, 18. januar 2022 20:34)

    # Link komentara

  235. kulovi su svuda isti,ziveli u zagrebu,bg. njujorku...
    (dejan, 18. januar 2022 20:34)

    # Link komentara

  236. Na trending listi u hrvatskoj prvo mesto zauzima srpski izvođač Cobi, a posle njega sledi ćerka Cece i Željka Ražnatovića Arkana, Anastasija. Ovo baš i nije obradovalo komšije, pa su kroz komentare isticali koliko je muzički ukus hrvatske omladine srozan i nije baš za pohvalu.



    Zemlja koja je imala jednog Rajka Dujmića i Olivera Dragojevića sluša Cecinu ćerku? Uništićemo vas pesmom. Hahaha
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 18. januar 2022 20:33)

    # Link komentara

  237. pa jeste šund.
    (marko, 18. januar 2022 20:33)

    # Link komentara