ZBOG OVE GREŠKE vam se pojavljuju sitne rupe na odeći: Evo kako to rešiti

Ukoliko se borite sa misterioznim rupama na odeći, posebno na pamučnim majicama, trebalo bi da promenite navike kada je pranje veša u pitanju.

Foto: Tatiana Foxy / Shutterstock
Foto: Tatiana Foxy / Shutterstock
.

Verovatno ste više puta primetili sitne rupe na svojoj odeći, ali ne znate kako su se stvorile. Bajard Vintrop, osnivač kompanije ‘America Giant’, otkrio je da su za to krive farmerke, kaiševi i kopče brushaltera.

“Mesto na kome je nastala rupica trljalo se o gornji deo farmerki gde se nalaze dugmad, a često i o kaiš, odnosno kopču. Upravo zbog toga se odeća cepa, a da toga nismo ni svesni. Ponekad kopče brushaltera mogu da se zakače za odeću, posebno ukoliko je šire tkana i da naprave rupice, izvuku konac i slično”, objasnio je on.

Takođe je otkrio kako sprečiti da se ponovo formiraju rupice kako ne biste morali da bacate odeću.

Za početak, kupujte kvalitetniju odeću od brenda koji ulaže u svoje materijale i izradu. Ne perite farmerke i majice zajedno u mašini za pranje veša, jer metalni patentni zatvarači na pantalonama mogu da pocepaju odeću tokom procesa, prenosi The Sun. Takođe, brushaltere perite u posebnim mrežastim vrećicama namenjenim za pranje donjeg veša – ne samo da ćete spasiti ostalu odeću od oštećenja, već ćete i sačuvati oblik brushaltera.

Međutim, ako se radi o grupi rupa na jednom mestu, verovatno su moljci pojeli vašu odeću. Možete ih se rešiti tako što ćete staviti kesice lavande u svoje ormane, jer moljci mrze taj miris, prenosi vecernji.hr.