Zablude mladih roditelja

Uoči dolaska deteta na svet, mnogi budući roditelji imaju zablude. Zato je blogerka Sara Kotrel iznela listu najčešćih, kako bi pomogla mladim parovima da se lakše snađu.

.

Mislite da znate sve, jer čitate knjige o roditeljstvu.

Bila sam stručnjak za negu pupka, grčeve, postavljanje auto-sedišta... Pre nego što sam se porodila, znala sam apsolutno sve. U stvari, praksa je pokazala - nisam znala ništa.

Svi će se utrkivati da vam pomognu

Istina će izaći na videlo čim dobijete bebu. Kada sam rodila prvo dete, osetila sam neverovatan manjak pažnje, interesovanja i pomoći. Morala sam sama da se snalazim.

Majčinstvo je baš lako

Knjige su me ubedile da će to biti prosto, da mogu u jednoj ruci da nosim bebu i mešam ručak, čitam... Pogodite šta? Lagali su. Sve se promenilo, obaveze su se samo gomilale, a vreme curilo.

Kilogrami će nestati posle porođaja

Sigurna sam da nekim ženama postporođajni viškovi nestanu zahvaljujući dojenju, ali ja nisam jedna od njih. Zapravo, ugojila sam se deset kilograma. Bila sam gladna sve vreme.

Socijalni život ostaje isti

Iskreno, ne znam odakle mi ideja da beba neće uticati na socijalni život. U prvoj godini roditeljstva sam, umesto da sa drugaricama napuštam kafić u sitne sate, sređivala stan i pevala uspavanke nervoznoj bebi.

Izvor: novosti