Vreme je da raskitite jelku: Prema Feng šui pravilima do ovog datuma treba da poskidate ukrase i sklonite novogodišnju dekoraciju

Praznici su prošli, a vi još niste odložili novogodišnju dekoraciju? Požurite, postoje brojni razlozi da to uradite što pre.

Foto: Irina Wilhauk / Shutterstock
Foto: Irina Wilhauk / Shutterstock
.

Iako se u mnogim kućama novogodišnja dekoracija i jelka ukolne tek u februaru, prema feng shui načelima to nije dobro, a postoje i praktični razlozi.

Naime, neki jelku okite krajem novembra, ili početkom decembra, i ostave je tako skoro dva meseca, što je sasvim dovoljno vremena da se nakupi dosta prašine po ukrasima, koju nije lako očistiti.

Prema feng shuiju, sve što je "obavilo" svoj posao, treba ukloniti iz kuće. Takav je slučaj i sa novogodišnjom dekoracijom. Ona pripada novogodišnjim praznicima, koji su sada već uveliko prošli.

Prema nepisanom pravilu, 12 dana posle Božića, odnosno do 18. januara, sve novogodišnje ukrase treba ukloniti. Ukoliko to još niste učinili, požurite, uradite to što pre.

Ukoliko ih ne uklonite, mentalno ostajete u prošlosti. Treba razmišljati o budućnosti, o vremenu koje dolazi, a to je proleće.

Radujte se dekoraciji doma u martu - nabavite lukovice koje su nikle, one donose optimizam, a umesto novogodišnjih lampica, kupite neke drugih oblika, poput kineskih lampiona, koje podižu optimizam.

Izvor: Novosti.magazin