UKLONITE MIRIS DUVANA IZ KUĆE NA PRIRODAN NAČIN: Kako se rešiti mirisa cigareta uz pomoć TRI namirnice

Ako u vašoj porodici neko od članova redovno konzumira cigarete neprijatan miris duvana će se uvući u zidove, nameštaj, zavese. Osetićete ga svaki put kad uđete u prostoriju. Tada je veoma teško reštiti ga se u potpunosti. Ukoliko vam pak samo s vremena na vreme u goste dolazi pušačko društvo, ili neko od ukućana zapali cigaretu povremeno, postoji nekoliko prirodnih trikova koji će vam pomoći da suzbijete neprijatan miris cigareta.

Uklonite neprijatan miris duvana u domu, foto: Pixel-Shot / Shutterstock
Uklonite neprijatan miris duvana u domu, foto: Pixel-Shot / Shutterstock
.

Belo vinsko sirće

Belo vinsko sirće definitivno je jedan od najboljih neutralizatora dima od cigareta. Pripremite mešavinu tople vode i sirćeta, a zatim krpom očistite sve površine. Obrišite stolove, ormare, police i druge prostore za odlaganje. Takođe možete obrisati podove, prozore. Ako je miris duvana veoma intenzivan, možete sirće sipati u šolju koja je ostavljena preko noći u sobi.

Soda bikarbona

Stavite sodu u posudu, koju ćete zatim smestiti u prostor za pušenje. Takođe možete sodu poprskati na podu i ostaviti 24 sata, a zatim jednostavno usisati. Na ovaj način možete se osloboditi mirisa sa tepiha, garnitura i fotelja.

Miris citrusa

Brzo, efikasno i prirodno mirisa duvana ćete se osloboditi i pomorandžama i limunom. Ogulite ih, podelite na kriške, a zatim ih zajedno s košticama rasporedite na manje tanjire. Stavite ih po celom stanu i ostavite da se osuše. Ugodan miris uskoro će ispuniti prostor.

Izvor: Stvarukusa