Tri saveta za majke za unapređenje kvaliteta svakodnevnog funkcionisanja sa malom decom

Ispunjavanje svih svakodnevnih obaveza postao je pravi izazov za sve ljude – posao, plaćanje računa, saobraćajne gužve, administrativne prepreke, kupovina namernica i tome slično. Sa posebnom vrstom izazova u svakodnevnom funkcionisanju suočavaju se majke sa malom decom, pogotovo one koje žive u većim gradovima i bez podrške širih članova porodice.

PR
Ilustracija Foto: Nina Buday/Shutterstock
Ilustracija Foto: Nina Buday/Shutterstock
.

Dobra organizacija vremena na dnevnom nivou omogućava da na vreme stignu svuda, ali život sa malom decom je pun iznenađenja i teško je predvideti sve takve situacije.

U odnosu na bronje savete koje mlade majke dobijaju od rodbine, prijatelja, komšija ili iz raznih naučnih i edukativnih knjiga i web sajtova, malo njih odnosi se na olakšavanje funkcionisanja kada su svakodnevne obaveze u pitanju.

Najbolje je kada bake ili deke mogu da pričuvaju mališane dok majke završe svoje obaveze, ali šta kada to nije moguće?

Uz kvalitetna kolica za bebe olakšano je svakodnevno kretanje

Svaka majka zna koliki značaj na svakodnevno funkcionisanje i kretanje mogu imati kvalitetna kolica za bebe. A pri kupovini često dolazi do zabluda i grešaka koje ne doprinose boljoj funkcionalnosti i praktičnosti.

Greška broj jedan je što se veliki broj ljudi fokusira na izgled samih kolica za bebe, a ne na njihovu praktičnost i kvalitet. Kvalitetan materijal, posedovanje funkcija koje su vama potrebne, posedovanje svih bezbednosnih provera i udobnost treba da budu ključni faktori.

Učestale šetnje sa decom koristeći kolica za bebe mogu biti znatno olakšane ako je izbor pravi jer one treba da omoguće veću pokretljivost, viši nivo osećaja sigrunosti i bezbednosti, ali i lakoću.

Udobnost je možda i ključni faktor jer ako se beba oseća komforno u njima ona će duže moći da sedi ili leži tu i vi ćete kao majka imati mogućnost da sve obaveze završite u kratkom roku.

Dakle, najvažnije kod odabira kolica za bebe je da one podržavaju i odgovaraju stilu i načinu života koji vi vodite kao roditelj, odnosno terenu u kojem ćete ih naječšće koristiti i da vam pružaju osećaj sigurnosti i lakoće.

Iznajmljivanje vozila sa vozačem kao odlično praktično rešenje

Trend u korišćenju usluge iznajmljivanja vozila sa vozačem je u stalnom porastu zbog prepoznatih prednosti i benefita. Oni se posebno mogu uvideti kao značajan izvor podrške za majke sa malom decom u situaciji nemogućnosti vožnje po gradu ili van njega. Razlozi za to mogu biti brojni – od potrebe da se svakog trenutka dete ima na oku, do nemogućnosti traženja parking mesta ili neposedovanja vozačke dozvole.

Iznajmljivanje vozila sa vozačem je napredna verzija usluge rent a car jer daje mogućnost sigurne vožnje uz profesionalnog vozača. Za majke sa malom decom ova usluga ima brojne benefite koji mogu olakšati i svakodnevno izvršavanje obaveza.

Plaćanje usluge iznajmljivanja vozila sa vozačem se vrši uglavnom po satu, ali postoje i fiksne cene za standardne prevoze kao što su od i do aerodroma, nekih popularnih destinacija, a koristi se često i za odlaske na neke bitne događaje i gradska dešavanja.

Odvojite vreme za sebe i svoje potrebe

Biti majka predstavlja jednu od najlepših životnih uloga i podrazumeva stalno nadograđivanje znanja, učenje i rast na tom putu. Osim što se dobija nova uloga koja sa sobom nosi niz odgovornosti koje se tiču brige o detetu, zadovoljavanja njegovih ili njenih potreba, usmeravanja ka pozitivnom sistemu vrednosti i vaspitanje, ona donosi i promene u fizičkom izgledu žene.

Telu je potrebno da se oporavi od porođaja i u kombinaciji sa mentalnim zdravljem jednako je važno posvetiti im pažnju. Nijedno telo nije savršeno posle porođaja, ali je fizička aktivnost i izbalansirana ishrana sjajna kombinacija za vraćanje u formu. Osim toga, oba faktora imaju ogroman zanačaj i za mentalno zdravlje.

Zato je briga o sebi i sopstvenom zdravlju veoma važna, i treba biti nežniji prema sebi, i dopustiti više strpljenja, saosećanja i ljubavi. Odvojite vreme za sebe tako što ćete sa suprugom napraviti plan kada on brine o detetu ili deci dok vi imate dovoljno vremena da radite na sebi.

Kada se vi kao majka osećate dobro, to se prenosi i na dete.