Tinejdžeri bi na more s društvom i roditelje već ozbiljno boli glava

Vaše dete vam je saopštilo da na letovanje želi da ide sa društvom? Ovo je šok za svakog roditelja, ali vi budite mudriji i nemojte odmah, izričito, reći NE!

Pokušajte da lepo porazgovarate na tu temu. Ukoliko ima manje od 16 godina, razumljivo je da brinete i probajte da ubedite tinejdžera da to nije najbolja ideja. U ovom slučaju ima rešenja. Predložite da sa njima putuje i neko stariji, pa ako ne želi da to budete vi, neka idu punoletni brat, sestra, rođak, prijatelj. Važno je da ih neko "kontroliše", a vi objasnite detetu da mu neće braniti normalne zahteve i želje, samo će biti tu ako zatreba. Važno je da ta osoba zaista bude od poverenja, neko na koga možete da se oslonite i računate na njegovu odgovornost, jer su mladi prirodno radoznali i neozbiljni.

Druga opcija je da pustite dete da kao letuje sa društvom, pod uslovom da u isto vreme, u istom mestu, samo u drugom apartmanu, budete i vi. Napravite dogovor da se viđate na plaži ili zajedno ručate. Tako ćete biti mirniji, a adolescent će imati svoju slobodu ili makar privid da je najzad odrastao i putuje bez mame i tate. Najgore je da pružate otpor i striktno zabranite odlazak, jer to može da probudi inat i da iz revolta napravi neku ludost koja će ga skupo koštati.

Izvor: novosti

Pratite nas i na Viberu!