Prema FENG ŠUIJU ako OVAKO uredite DOM, bićete okruženi srećom i živećete u harmoniji

Većina saveta koje feng šui može da vam ponudi je veoma jednostavna i smislena. U nastavku vam donosimo kako da prema ovoj drevnoj kineskoj metodi uredite dom kako biste u njega prizvali sreću i sklad.

Foto: Africa Studio/Shuttterstock
Foto: Africa Studio/Shuttterstock
.

Kako zahvaljujući Feng šui metodama započeti svoj put ka harmoniji?

Feng šui za ulazna vrata

Kako bi pozitivna energija zakucala na vaša vrata, morate od njih da počnete. Dobar ulaz je dobar početak. Prema feng šui metodi put koji vodi do vaših ulaznih vrata mora biti zakrivljen. Stroga prava linija nije ni malo poželjna. Na ovaj način se prima dobar chi a loša energija ostaje napolju. Pobrinite se takođe da ništa ne blokira ulaz u vaš dom i da su vaša vrata uvek čista. Crvena vrata pozivaju prosperitet, zelena su za rast, plava nude opuštanje, a braon stabilnost.

Kuća bez nereda

Nepotreban nered je veoma loš da dobar protok energije. Čak i ako feng šui nije vaša mantra, ukoliko ste okruženi neredom, male su šanse za dobro raspoloženje, stabilne odnose u porodici i produktivnost na željenom nivou. Gomila dekora i dodataka, takođe su nešto što blokira pozitivnu energiju. Zamislite prostor ispunjen samo stvarima koje vam zaista trebaju, onim koje koristite i pridržavajte se toga. Zamenite bilo šta što je slomljeno ili pokvareno, jer to ukazuje na loš chi. Sličan pristup važi i za odnos prema garderobi. Sve što ne nosite, odbacite i osećaćete se slobodnije.

Odabir boja za dobro raspoloženje

Boja je sastavni deo dizajna enterijera i mada nema rešenja koje odgovara svima važno je da izbor palete boja bude vedar i da odražava dobro raspoloženje. Feng šui preporučuje da za spavaću sobu koristite umirujuće, lagane i spokojne nijanse, uz nagoveštaj prirodnog zelenila. U dnevnoj sobi možete koristiti malo življi spektar boja, ali u svakom slučaju ne više od tri. Previše boja dovodi do vizuelnog zagušenja što je veoma loše za chi.

Uklonite predmete koji vas putavaju

Ne postavljajte predmete u vašem domu koji vam se čine suvišnima ili vas na neki način sputavaju. Čak i ako vam se samo čini da im tu možda nije mesto, verovatno je to zbog toga što instinktivno primate takvu informaciju kroz energetsku cirkulaciju u prostoru. Ne dozvolite da vas predmeti oko vas asociraju na loše uspomene. Takođe, nema smisla posedovati nešto čiju vrednost ne prepoznajete. Ne okružujte sebe stvarima koje nisu u skladu sa vašom prirodom, piše Ženski magazin.