Porodila se u okeanu i kaže: "Talasi su imali isti ritam kao kontrakcije", ali neki su joj prebacili - "nije higijenski"

Džozi Paukertje rodila bebu na obali okeana. Ona je dočekala svog sina na nesvakidašnji način i kaže da se osećala veoma dobro, uprkos komentarima koji tvrde da to nije "sanitarno".

Foto: Natalia Deriabina / shutterstock
Foto: Natalia Deriabina / shutterstock
.

Video na Instagramu koji je postavila Džozi Peukert (37) postao je viralan s obzirom na njen neobičan porođaj. Na njemu se vidi kako ona i njen partner odlaze do obale kako bi Džozi mogla da se porodi u vodi dok joj talasi zapljuskuju leđa.

Video, koji je pregledan preko 200.000 puta, takođe pokazuje kako Džozi prolazi kroz fazu kontrakcija, i iako se čini na snimku da trpi boleve, mama insistira da je ritam talasa u kombinaciji sa njenim kontrakcijama zapravo stvorio prilično prijatno iskustvo.

Rekla je: „Talasi su imali isti ritam kao i kontrakcije, zbog tog glatkog toka sam se osećala veoma dobro".

„Moj prvi porođaj je bio traumatičan u klinici, a drugi porođaj kod kuće, ali do trećeg je čak i babica u mom domu bila previše. Ovog puta nisam imao preglede kod doktora, skeniranje ili spoljni uticaj. Nismo imali termin ili rok da beba stigne, samo smo verovali da će naša beba proći put."

Džozi je podelila video na mreži dva dana nakon Bodhijevog rođenja na svom Instagram nalogu, @raggapunzel, gde je naišla na neke komentare ljudi koji su bili zabrinuti da li je rođenje mališana higijenski ispravno ili ne.

Jedna osoba je pitala: "Da li je ovo sanitarno? Ima puno bakterija u moru."

Dok je drugi rekao: "Kakav šok za tu bubu - od tople materice do hladnog okeana."

Izvor: novosti