Ovo su najskuplji razvodi u istoriji razvoda

Da su znali da će razvod da ih košta toliko, možda bi ...

Stiven Spilberg i Ejmi Irving

Glumica Ejmi Irving srela je Stivena Spilberga na setu filma "Susret u trećoj fazi", 1977. godine. Par je godinama živeo zajedno, venčali su se 1985. i razdvojili 1989. godine.

Spilbergova prevara sa glumicom Kejt Kepšo tokom snimanja filma "Indijana Džouns i prokleti hram" koštala ih je razvoda, što je znatno smanjilo bogatstvo glumca: on je bivšoj ženi platio 100 miliona dolara!

Silvio Berluskoni i Veronika Lario

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#silvioberlusconi italian media #tycoon and #politician #veronicalario #exwife

A post shared by DALL’ITALIA (@dall.italia) on

Mik Džeger, foto: Gareth Copley/Getty Images
Mik Džeger, foto: Gareth Copley/Getty Images

Silvio Berluskoni i Veronika Lario su se zvanično razveli 2014. godine, nakon 20 godina braka i 30 godina zajedničkog života. Sudije suda u Monci, u blizini Milana, procenjuju da bi bivši italijanski premijer trebalo da do kraja života svakog meseca daje neverovatnih 1,4 miliona evra svojoj bivšoj supruzi, majci njihovo troje dece.

Berluskoni je tako uspeo da uštedi 36 miliona u razvodu, pošto je Lario primala tri miliona mesečno tokom prve tri godine od odvajanja. Ovo je moguće zato što italijanski zakon predviđa da tokom perioda razdvajanja, bračni drug sa manje prihoda ima pravo na životni standard sličan onome koji se održava tokom razvoda.

Roman i Irina Abramovič

Roman i Irina Abramovič su se razveli 2007. godine, nakon 16 godina braka. Sporazum je potajno sklopljen iz Moskve, ali je izvešteno da iznos koji je dobila premašila Irina premašuje 323 miliona evra, uz šta idu različite imovine i vozila, s obzirom na to da je ta količina novca zarađena tokom njihovog braka.

Kada se par sreo, Roman je bio biznismen koji je prodavao ruske lutke i gumene patke. Tokom devedesetih, preduzetnik je iskoristio novu kapitalističku Rusiju da akumulira 1,551 miliona evra. Par je pristupio ruskom zakonu da završi svoj razvod, koji ima tendenciju da podjednako raspodeli bogatstvo stvoreno tokom braka.

Pol Mekartni i Heder Mils

Pol Mekartni i Heder Mils objavili su svoju zaruke 27. jula 2001. godine, nakon dve godine veze. Razvod je došao 2006. godine. Sa bogatsvom procenjenim na 1.200 miliona eura, kazna je "osudila" bivšeg člana Bitlsa da plati svojoj bivšoj supruzi 31,6 miliona -10 više nego što je pevač ponudio, a 70 manje nego što je Milsova zahtevala.

Na dan presude, Mils je bacila čašu vode na advokata - Fionu Šeklton, poznatu u Velikoj Britaniji kao "magnolija od čelika" zbog toga što je bila neumoljiva u razvodu slavnih i milionera - i zapretila da će je optužiti zbog "vređanja tokom postupka razvoda".

Mik Džeger i Džeri Hol

Advokati Mika Džegera tvrdili su 1992. godine, usred postupka razvoda braka zbog nevere pevača sa Karlom Bruni, da njegov brak sa Džeri Hol sa kojom se venčao 1990. godine zapravo nije validan.

Međutim,par je živeo zajedno 22 godine i imaju zajedno dvoje dece, pa je sud smatrao da je to dovoljan razlog da se potvrdi "dugi brak". Bogatstvo vođe Roling Stounsa procenjeno je u to vreme na skoro 300 miliona evra i, iako detalji sporazuma ostaju tajni, različiti izvori sugerišu da je Holova dobila 40 miliona.

Antonio Banderas i Melani Grifit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2001 Cannes Film Festival ????

A post shared by MELANIE (@melaniegriffith) on

Nakon 18 godina braka, glumci Melanie Grifit i Antonio Banderas rastavili su se u junu 2014. godine, ali sporazum o razvodu nije postignut godinu dana kasnije. Utvrđeno je da će glumica mesečno primati 60.000 evra, sliku Pikasa i kuću u Aspenu (Kolorado), koja je stavljena na prodaju.

U braku od 1996. godine, par je 2004. godine potpisao ugovor zahvaljujući kome je glumac iz Malage mogao da zadrži novac koji je zaradio pre 2004. godine za filmove poput "Desesperado", "Maska Zoroa" ili "Deca špijuni".

Arnold Švarceneger i Marija Šriver

Arnold Švarceneger i Marija Šriver odlučili su da se razvedu nakon 25 godina braka. Zahtev za razvod je podnela Marija nakon što je saznala da Arnold ima nezakonito dete sa njihovom kućnom pomoćnicom. Mildred Baenom.

Izvor: srbijadanas