Ove stvari nikako nemojte da držite u kupatilu: Postaće neupotrebljive!

Bakterije žive svuda, ali najviše ih ima u kupatilu jer im je tamo klima savršena – toplo je i vlažno. Zato, neke stvari nije dobro držati u kupatilu ili na mestima na kojima uglavnom stoje.

Nekim stvarima ipak nije mesto u kupatilu!, foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
Nekim stvarima ipak nije mesto u kupatilu!, foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
.

Da li ste nekada razmišljali o tome da se kod puštanja vode u WC šolji prostorijom šire sitne čestice sadržaja iz nje? One se lepe na sve što im je na putu. Na primer, četkica za zube ide direktno u usta i nije zgodno omogućiti bakterijama da se na njoj gomilaju, a upravo to će se dogoditi ukoliko stoji, recimo na umivaoniku. Bolje je držati je u ormariću.

Obratite pažnju gde stoje ove stvari:

Četkice za šminkanje – one dolaze u dodir s kožom, a ukoliko stoje izložene toploti i vlazi, na njima će se naći mnoštvo bakterija, čime se povećava šansa od dobijanja kožnih bolesti.

Brijač – od konstantne vlage oštrica može brzo da zarđa, a rđu nikako ne želimo na svojoj koži. Nakon korišćenja, brijač dobro operite pod vrućom vodom, dobro osušite i sklonite u ormarić.

Peškiri- nije WC šolja najprljaviji deo kupatila, već su to peškiri. Oni su zbog stalne vlage inkubatori bakterija i gljivica, uključujući ešerihiju i salmonelu.

Menjajte ih što češće i nakon kupanja dobro osušite pre sledeće upotrebe. One čiste ne držite u kupatilu, osim ako su u ormariću.

Lekovi – najgore mesto za držanje lekova je kupatilo, jer vrućina i vlaga mogu da smanje njihovu delotvornost.

Farmaceuti kažu da vlaga i toplota mogu aspirin da pretvore u stvar koja iritira želudac.

Lak za nokte – stalne nagle promene temperature u kupatilu će uništiti strukturu laka i skratiće mu vek trajanja.

Izvor: Aura.ba