Oglas upalio društvene mreže. Roditelji traže dadilju koja će noću hraniti i uspavljivati bebu

Na stranici "Hrvatske udruge dadilja" pojavio se nesvakidašnji oglas o kome danas priča čitav region.

.

Hrvatsko udruženje dadilja objavilo je oglas koji je izazvao polemiku na Fejsbuku.

U oglasu se traži dadilja koja bi povremeno tokom noći čuvala novorođenče staro samo dve sedmice da bi roditelji mogli da odspavaju.

"TRAŽI SE DADILJA - Tražimo dadilju koja bi povremeno u noćnim satima čuvala bebu staru dve nedelje (npr. od 23h do 7 sati ujutru). Beba se budi svaka 2-3 sata. Kad se probudi trebalo bi je nahraniti i uspavati i eventualno promeniti pelenu. Roditelji bi za to vreme bili u stanu, ali trebalo bi da se odmore, tj. da odspavaju dok dadilja čuva bebu".

Oglas je sklonjen sa stranice na kojoj je prvo bio objavljen, ali komentari i dalje pristižu sa svih strana.

"Sveti Bože, da ja spavam dok moje dete neko drugi hrani i uspavljuje?"

"?"

"Ajme meni je l' ja dobro čitam."

"Ja sam dadilja ali zaista mi je ovo neobičan oglas."

"Čitam oglas i ne mogu da dođem sebi. Daj, urazumite se, bebi od dve sedmice je potrebna mama a ne nepoznata osoba... pitanje tim 'roditeljima' - zašto ste "išli" na bebu ako niste bili spremni da joj se posvetite..."

"Ajme majko!!! Oni bi se naspavali!!!"

"Užas, kakvi su to roditelji, strašno."

Ima i onih koji razumeju roditelje, posebno majku.

"Možda žena ima postporođajnu depresiju. Možda je jako isečena. Možda se ne oporavlja dobro od cr. Možda je sve prošlo ok ali se ona jednostavno ne oporavlja dobro. Možda je sve ok, no roditeljima treba pomoć. Noću. Povremeno. Kako volim ove žene koje samo vole da pljuju... Obično su to one koje su imale vojsku baba, tetki i sestara oko svoje dece. Ili junakinje koje sve mogu same pa onda kako se neko drugi uopšte usudi da traži pomoć i plati je", komentariše jedna korisnica Fejsbuka.

Izvor: kurir.rs