OČAJAN OTAC SE POŽALIO: Da li grešim što ćerku šaljem u školu, protiv njene volje, jer se bez našeg znanja ofarbala u pogrešnu boju?

"Grešim li zato što ćerku šaljem takvu u školu, iako je to sama sebi napravila, bez našeg znanja?", pitao je zabrinuti otac korisnike.

Izvor: Večernji.hr  |  
Foto: Mix and Match Studio/Shutterstock
Foto: Mix and Match Studio/Shutterstock
.

Iako će neki biti zadovoljni rezultatima, farbanje kose kod kuće je uvek rizično, jer može poći po zlu, posebno ako vam je tek 14 godina, a u kupatilu vam asistira vaša vršnjakinja.

Tako se nedavno na Reditu požalio otac 14-godišnjakinje koji se na ovoj mreži požalio što je ćerki dopustio da sama ofarba kosu uz pomoć drugarice, a sada se, kako kaže, kaje, jer je devojci koja ispala narandžaste boje i zbog toga ne želi da ide u školu.

"Moja ćerka (14) je oduvek bila prirodno plava, međutim poslednjih meseci joj iz korena raste smeđa kosa. Zato nas je i pitala da li može da ofarba kosu i mi smo joj dopustili, ali pod uslovom da to učini kako treba, kod profesionalnog frizera. Termin je bio rezervisan za osmi februar u jednom vrlo popularnom frizerskom salonu, zbog čega se tako dugo i čeka", započeo je priču otac i nastavio:

"Iako je pristala da sačeka, ovog vikenda je zajedno sa prijateljicom kupila pribor za farbanje u kućnim uslovima, a kosu je ofarbala kod drugarice bez pomoći odraslih. Zato je sad narandžasta".

“Ponudili smo joj da kupimo smeđu ili crnu boju da pokrije narančastu do termina kod frizera, ali ona je vrisnula da je plavuša, a ne brineta, i od tada nije izašla iz sobe. Odbija da ide u školu dok mi to ne popravimo", ispričao je tata.

Kasnio joj je objasnio da on nema magični štapić i da ima izbor da potamni kosu na tri nedelje ili da se pomiri sa tim da je narandžasta.

"Dakle, da li ja grešim što je u takvom izdanju šaljem u školu, iako je to sama sebi napravila?", pitao je otac druge korisnike na Reditu.

"Naravno da ne, a tvoja ćerka je na ovaj način naučila važnu lekciju o zadovoljstvu, koje nije uvek na visokom nivou".

"Bilo da se radi o farbanju, izbeljivanju ili šišanju, skoro svaka tinejdžerka je prošla kroz "katastrofu" sa kosom. To je sastavni deo odrastanja. Kupite joj šampon za korekciju boje i tretman za obnavljanje, koji će joj pomoći da oporavi vlasi", savetovala je korisnica, prenosi Miror.