Neprestano se borite sa muvama? OVAJ TRIK će vas spasiti - potrebna su vam SAMO TRI SASTOJKA

Iako smo jedva dočekali toplije vreme ono, u kombinaciji sa otvorenim vratima i prozorima, podrazumeva i najezdu mušica i drugih insekata, budući da i oni takođe uživaju u višim temperaturama.

Foto: Prince9 / Shutterstock
Foto: Prince9 / Shutterstock
.

Zbog toga je nedavno jedna anonimna žena u Facebook grupi fanova britanske Kraljice čišćenja Gđe Hinč korisnike pitala kako se najlakše ratosiljati dosadnih muva, a oni su podelili zgodan savet za koji su koristili tri stvari koje verojatno imate kod kuće.

Sve što vam je potrebno je malo vode, par novčića (kovanica) i kesica koja može da se zatvori.

"Stavite nekoliko novčića u providnu kesicu sa vodom i negde je okačite - muve će se kloniti tog prostora", napisao je jedan korisnik koji kaže da je upravo to uradio u svom vrtu koji je inače pun muva, a do sada je video samo jednu...

"Ja sam stavila bakarni novčić na lajsne svih vrata koja držim otvorena. Nemam pojma zašto ih to tera, ali definitivno deluje", dodala je jedna korisnica.

Pa, deluje li stvarno trik sa novčićima i zašto?

"Voda i novčići u kesici stvaraju prizmu koja reflektira boje, a uz to će količinu vode doživeti kao veću, a mušice mrze vodu", objasnila je jedna korisnica i dodala da "Zbog svog složenog vida muve stvari vide drugačije. Kesice sa vodom im izgledaju veliko pa ih se klone, a izbjegavaće i spektar boja koje stvaraju novčići", prenosi Express.co.uk.