Nećete verovati da i ovo utiče na bračnu sreću

Fizički izgled jedan je od glavnih faktora kada odlučujemo hoćemo li se s nekim upustiti u vezu, ali nova istraživanja pokazuju da lepota žene može uticati i na bračnu sreću.

.

U istraživanju je psiholog Andrea Melcer četiri godine pratila bračni život 450 parova koji su se tek venčali. Rezultati kažu da su muškarci srećniji što im je supruga lepša i atraktivnija, a same žene nisu ništa srećnije u braku iako bolje izgledaju od svojih muževa.

Tako je Meltzer otkrila da su privlačnost i lepota u braku mnogo važniji muškarcima, uprkos mišljenjima da to više nije tako u 21 veku. Možda je još veće iznenađenje što su atraktivne supruge bile jako zadovoljne zbog toga što njihov izgled pomaže kvalitetnojoj vezi, ali samo zbog toga što to muža čini srećnijim.

I jedno starije istraživanje iz 2008. na Univerzitetu UCLA imala je slične rezultate istraživanja. Tamo se pokazalo da su muškarci s lepim ženama više posvećivali pažnje vezi i kvaliteu braka, a time su i žene bile srećnije.

"Muškarci su bili predaniji vezi i braku te su više razmišljali o tome šta će žene učiniti srećnijim", rekao je vođa studije Bendžamin Karnej. Dodao je da su oni muškarci kojima se činilo da su atraktivniji od svojih nežnijih polovina manje brinuli o njihovim osjećanjima i potrebama.