Narodna verovanja o dobijanju željenog pola deteta: Da li želite dečaka ili devojčicu?

Ako je verovati starinskim pričama, ovo su "metode" za dobijanje bebe željenoh pola.

.

Iako je svima najvažnije da dete bude zdravo, naklonost određenom polu i želja da se dobije dečak ili devojčica prisutna je vekovima. Još su stari Grci pribegavali nekim trikovima u krevetu, pa su, recimo, želeći da dobiju sina, muškarci tokom polnog odnosa ležali na levom boku.

Ovakve navike nisu strane ni Francuzima, koji su još u 18. veku podvezivali levi testis kako bi osigurali sebi naslednika, dok su Danci ispod kreveta stavljali makaze u želji da dobiju devojčicu.

Danas ćete retko čuti da budući roditelji stavljaju četke i makaze ispod kreveta, ali ni njima nisu strani pokušaji da dođu do željenog pola deteta, samo što oni sada koriste neke "savremenije" metode.

Poza određuje pol deteta

Veruje se da na pol deteta utiče i poza tokom odnosa. Zato, ako želite dečaka, vodite ljubav u stojećem položaju, i to otpozadi. Babe savetuju ženama koje žele dečaka da se koncentrišu na muškarčev užitak, kao i da posle seksa ostanu duže u ležećem položaju, jer će taj način "muška sperma" da pobedi. Važno je i da inicijativa za seks potekne od muškarca, jer to je još jedan način da vam stigne sin u kuću.

Ali ako želite da dečju sobu ofarbate u roze, koncentrišite se na ženino zadovoljstvo, vodite ljubav tako da je žena iznad muškarca i prepustite ženi da inicira seks.

Hrana i pol

Prema nekim verovanjima, hrana može veoma uticati na pol deteta. Zato očevi koje žele sinčića treba da jedu što više crvenog mesa, da grickaju čips i piju pića koja su bazirana na sodi.

Međutim, ako želite ćerku, jedite ribu i povrće u što većim količinama, ali i slatkiše. Čokolada svakako treba da bude neizostavni deo vašeg svakodnevnog menija.

Sve je u pravom trenutku

Međutim, ni trenutak kad vodite ljubav nije zanemarljiv. Naše bake kažu da vreme može biti presudno. Ko želi dečaka, neka vodi ljubav kada je četvrtina meseca i neka nežne trenutke ostave isključivo za noć i neparne dane u mesecu.

Ko želi devojčicu, neka vodi ljubav dok je mesec pun, neka seks praktikuje samo u popodnevnim časovima, ali treba da vodi računa da sve to bude samo parnim danima u mesecu.

Izvor: alo.rs