Mislite da je UPOZNAVANJE njegovih RODITELJA STRES? Postoji nešto još TEŽE...

Duže vreme ste u ozbiljnoj emotivnoj vezi i pitate se da li je pravi trenutak da upoznate partnerove roditelje.

foto: Depositphotos, deagreez1 Author deagreez1
foto: Depositphotos, deagreez1 Author deagreez1

Mnogo važnije od toga je kako će proteći prvi susret i o čemu ćete razgovarati. Sa partnerom se najpre dogovorite kako ćete ih oslovljavati jer je važno da im pokažete poštovanje.

Bilo bi dobro da znate šta vole, da li imaju hobije, jer će to relaksirati situaciju za ručkom ili večerom. Ali budite oprezni sa pitanjima jer neka mogu biti previše osetljiva kao, recimo, ona iz domena politike. Mada bi bilo najbolje da se takve teme izbegnu, važno je da znate da li se slažete sa njihovim stavovima ili ne.

Prvo se dobro raspitajte šta vole, da li imaju hobu, da bi imali teme za razgovor.

Pre upoznavanja, pitajte partnera šta tačno njegovi roditelji znaju o vama kako biste izbegli moguću neprijatnu situaciju, bilo da je reč o tome kada ste se i kako upoznali, zajedničkom životu ili planiranju porodice.

Takođe, tabu tema za prvi susret je i seks a sigurno ne bi želeli da slušaju ni o vašem prethodnom partneru. To može biti neprijatno i za aktuelnog dečka/ devojku ne samo za njegove roditelje a možete ostaviti i lošu poruku o sebi.

Za prvi susret izaberite ležernije teme za razgovor kao što su muzika, filmovi, sport... One nikog ne opterećuju i to je odličan način da ostvarite dobru komunikaciju sa partnerovim roditeljima.

Izvor: Magazin.novosti