Kako mesečno da UŠTEDIMO NA HRANI? Ova mama je podelila sjajne savete... (VIDEO)

Mama dvoje dece Lara Džervis je na svom Tik Toku nedavno objavila snimak u kom nudi savete kako mesečno uštedeti na hrani i kako ona skladišti namirnice.

Foto: TikTok Printscreen/lara.joanna.jarvis
Foto: TikTok Printscreen/lara.joanna.jarvis
.

Video u kom je pokazala kako hrani produžiti rok imao je hiljade i hiljade pregleda i "gomilu" komentara, a u njemu je ova Britanka podelila pet praktičnih saveta koje bi svaka porodica trebalo da zna.

"Borite se sa povišenim troškovima hrane i sve većim računima?", pitala je na svom profilu @lara.joanna.jarvis, a njen prvi savet za uštedu je zamrzavanje sendviča.

"Sendviči u koje idu sastojci na kojima piše da se moraju upotrebiti do određenog roka, u zamrzivaču ostaju sveži i nakon što rok prođe. To je ukupno oko 30-ak dana od isteka roka", rekla je Lara.

Drugi se savjet ove mame odnosio na povrće koje, kaže, delomično sama sadi u svom vrtu.

"Najlakše je posaditi mladi luk i začinsko bilje. Pokušajte", rekla je.

Za voće pak savetuje da se, da bi duže trajalo, čuva u zamrzivaču; pa "na primer limune koji se brzo suše možete iseći i odložiti u zamrzivač".

"Bobičasto voće prvo operite pa dobro osušite papirnatim kuhinjskim ubrusom ili krpom, kako bi se upio višak vlage koja je takođe zaslužna za prerano truljenje", rekla je, prenosi Express.

@lara.joanna.jarvis Struggling with rising food costs and rocketing bills?? These tips to make your food last longer will help you save money on food, follow along for more money saving tips!! #zerowastekitchen #zerowastejourney #savemoneyonfood #moneysaving #moneysavingtips #saveonfoods #moneysavingmum #saveonfood #savingstiktok #savingtok #grocery #zerowaster ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show