Kako do modernog uređenja stana u samo tri koraka?

Stambeni prostor je mesto gde provodimo najveći deo svog vremena u toku dana. Zato je važno kako to vreme provodimo. Važno je da li kvalitetno spavamo, da li nam je udobno dok sedimo i pijemo kafu i gledamo omiljenu seriju, a važno je i kako spremamo i gde spremamo hranu, kao i mesto na kojem održavamo ličnu higijenu.

PR
Ilustracija Foto: BM_27/Shutterstock
Ilustracija Foto: BM_27/Shutterstock
.

Jasno je da se u domu zadovoljavaju najvažnije osnovne ljudske potrebe pa je samim tim neophodno da taj prostor bude uredan, funkcionalan i prijatan.

Život u savremenom dobu doneo je mnogo novih modernih načina za uređenje prostora, zato ako ste u postupku adaptacije ili renoviranja stambenog prostora donosimo vam tri načina da svoj dom modernizujete.

Osvežite dnevnu sobu novom ugaonom garniturom

.

Centralno mesto dnevne sobe čini upravo mesto na kojem se sedi, pije popodnevna kafa u krugu porodice i gde se slušaju i gledaju najvažnije vesti ili se vode ozbiljni porodični razgovori. Zbog svega toga to mesto treba da bude udobno i komforno i da pruža dovoljno prostora za sve članove ili goste.

Zato se ugaone garniture vide kao idealno rešenje i za to postoji više razloga. Samo jedan od njih odnosi se na njihov oblik, a ugaone garniture najčešće su u obliku slova ,,U“ ili ,,L“, i činjenice da se lako uklapaju u ugao prostorije korisno ispunjavajući prostor.

Ugaone garniture se mogu danas naći u svakom salonu kupatila ili njihovim online prodavnicam u raznim dezenima i bojama, raznim oblicima i mogu biti različitog dizajna.

Zamenite stari bojler novim i savremenijim

.

Električne i vodovodne instalacije u starijim stanovima i kućama potrebno je periodično proveravati. Najbolje je da to urade stručna lica, električar i vodoinstalater. Ovi preventivni ,,pregledi“ mogu smanjiti kasnije trošak i štetu koji mogu nastati ako dođe do kvara.

Ali i kupovina novih uređaja i elemenata može biti dobro rešenje, posebno kada su bojleri u pitanju.

Prilikom kupovine potrebno je obratiti pažnju na aktuelnu ponudu i sve modele novije generacije koji su kvalitetniji, savremeniji i ekonomičniji. Osim što su kvalitetni i funkcionalni karakteriše ih i luksuzan dizajn koji će i u sam prostor uneti pozitivnu promenu. Karakteriše ih digitalna regulacija temperature, senzori visoke preciznosti, eko programi za uštedu energije, ABS sigurnosti paketi, led displeji itd. U odnosu na konkretan model i proizvođača, ugadnja je moguća i horizontalno i vertikalno.

Aktuelno se na tržištu ističe model bojlera nazvan Ariston Velis EVO 80 kao idealna kombinacija kvaliteta, inovativnosti i ekonomičnosti.

Obezbedite dečije lampe za malište i njihove sobe

.

Rasveta je važna za funkcionalnost celokupnog prostora, a posebno može biti važna za najmlađe članove prodice. Dečija rasveta podstiče i podržava kod mališana osećaj sigurnosti, bezbednosti i funkcionalnosti. Za one na nižem kalendarskom uzrstu važno je da imaju blag i prijatan izvor svetlosti ako se plaše da spavaju u mraku, zato su prilagođene dečije lampe idealno rešenje za to.

Za decu školskog uzrasta izvor svetlosti koji dolazi od dečije lampe može biti značajan kada se uči ili rade domaći zadaci. Danas su na tržištu dostupni brojni modeli dečijih lampi bas namenjenih za te svrhe.

Osim toga, one utiču na celokupan prostor i olakšavaju i ulepšavaju svakodnevno funkcionisanje.