Gde bi trebalo da stoji FRIŽIDER po FENG ŠUIJU: ČETIRI PRAVILA ZA ZDRAVLJE, BLAGOSTANJE I SREĆU

Prema drevnoj kineskoj filozofiji uređenja prostora feng šui, sve u domu bi trebalo da bude u skladu sa pozitivnom energijom, pa čak i kuhinjski elementi i aparati. Evo kako da uredite frižider za zdravlje i sreću.

Foto:Pixel-Shot/Shutterstock
Foto:Pixel-Shot/Shutterstock
.

Feng šui stručnjaci ističu da postoje određena pravila za frižider kako bi sreća, zdravlje i blagostanje “vladali” vašim domom.

1. Vodite računa da bude čist

Prema feng šuiju, frižider je usko povezan sa bogatstvom i srećom članova porodice. Stoga, trebalo bi da ga održavate čistim tako što ćete ukloniti hranu kojoj je istekao rok trajanja, pokvarene sastojke i sve neželjene predmete.

Jednom očišćen od nereda, podstiče porodično bogatstvo. Obrišite pregrade i sortirajte uredno namirnice po policama

2. Frižider ne bi trebalo da bude okrenut prema vratima kuhinje

Mnogi ljudi prave ovu grešku. Bilo da je frižider u dnevnoj sobi ili kuhinji, ne bi trebalo da bude okrenut ni na koja vrata jer će se tok energije (ki) sukobiti i možda izazvati nestabilnost u bogatstvu.

3. Odmaknite frižider od šporeta

Frižider spada u metalne elemente, dok je šporet vatra i u pet elemenata se sukobljavaju, pa je poželjno da ih postavite što dalje jedan od drugog. Takođe, može izazvati svađu i razdor u porodici.

4. Ne postavljajte drugu elektronsku opremu na frižider

Osim ako predmeti na vrhu frižidera nisu ukrasni, gornji deo nije namenjen za otvoreno skladištenje. Pronađite mesto za čuvanje ovih predmeta ili ih u potpunosti uklonite. Savetuje se da ne stavljate rernu, mikrotalasnu rernu, sokovnik ili drugu električnu opremu na frižider, jer će emitovati magnetne struje koje mogu negativno da utiču na zdravlje.