Ekspert za čišćenje pokazao KAKO OČISTITI RADIJATORE

Budući da je grejna sezona završena i da se sada bavimo prolećnim čišćenjem koje podrazumeva sređivanje svakog kutka, ćoška i fioke u kući ili stanu, ne bi bilo loše da operemo i svoje radijatore.

Foto: Xseon / Shutterstock
Foto: Xseon / Shutterstock
.

U tome nam može pomoći ekspert za čišćenje Sofi Luiz, koja je na svom TikTok-u podelila nekoliko saveta za čišćenje radijatora.

Ona je upozorila na to da ćete se možda iznenaditi količinom prljavštine.

“Sve što je potrebmo da uradite jeste da sipate toplu vodu u veću posudu i da dodate tečnost za pranje sudova ili neko drugo sredstvo za čišćenje”, rekla je. Najbolje bi bilo da koristite bokal, budući da ćete na taj naćin najlakše upravljati mlazom vode.

“Zatim ispod radijatora postavite veliki lavor i sipajte vodu niz radijator, vodeći računa o tome da se ona sliva u lavor”, dodala je. Da biste obezbedili pod oko lavora, najbolje bi bilo da ispod radijatora raširite i veliki, stari peškir, jer će voda najverovatnije isprskati okolinu.

Sofi savetuje da nakon pranja unutrašnjosti radijatore detaljno prebrišete i dezinfikujete, prenosi Daily Star.

Ona je nastavila sa svojim savetima za čišćenje i rekla da na vlažnu krpu ponekad stavi malo omekšivača za veš, kako bi joj ceo stan mirisao.

"To je zaista dobar trik, jer čim počne grejna sezona, miris će se širiti po prostoru i sve će mirisati lepo i sveže.”

Ona je istakla da je ovo prilično brz proces i da njoj oduzima oko dva minuta.