DVA važna pravila koja će vam sačuvati zdrav razum kada odlučite da se RASTANETE OD NARCISA

Iako u šali često znamo nekog da nazovemo narcisom, biti u braku sa osobom koja ima ovaj poremećaj nije ni malo smešno. Nažalost, dešava se da primetimo poprilično kasno da je osoba kojoj smo dali svoje srce – narcis.

Foto: lunamarina/Shutterstock
Foto: lunamarina/Shutterstock
.

Nema sumnje da je život sa takvom osobom gotovo nemoguć, i da ste doneli dobru odluku odlučivši da se razvedete. Međutim, to je lakše odlučiti, nego sprovesti u delo. Važno je da znate kako da se postavite i šta tačno da uradite kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje. U tom slučaju donosimo vam 2 važna pravila kojih je potrebno da se držite.

NE DOZVOLITE MU DA VAS IZAZOVE

Bombardovanje ljubavlju, uvrede, preklinjanje, ljutnja – sve su to ponavljajući obrasci koje narcisi koriste kada su saterani u ćošak, odnosno suočeni sa papirima za razvod. Ako ste na udaru ovih stvari, morate učiniti sve što je u vašoj moći da ne dozvolite sebi da vas izazovu njegovi pokušaji. Drugim rečima, ostanite maksimalno rešeni u svojoj nameri, mirni i ne ulazite u rasprave. Budući da znate da će pokušati na sve načine da vas odgovori od vaše namere, ne upadajte u klopku koju vam postavlja i ne uzimajte k srcu njegove uvrede. Ako ne dobije željenu reakciju od vas, on neće imati izbora nego da nastavi dalje, prenosi Ženski.magazin.

DAJTE PRIORITET SEBI I LJUDIMA KOJI SU VAM VAŽNI

Tokom razvoda važno je da se okružite ljudima koji vam mogu biti najveća podrška, bilo da je to vaša porodica ili prijatelji. Oni vam mogu pomoći da se suočite sa svim vrstama štetnih interakcija koje možete da očekujete od narcisa. Suština je da stvorite granicu koja će vas štititi od toga da pokleknete u svojoj nameri. Osim porodice i prijatelja, uvek možete da potražite pomoć i stručnog lica koji će vas usmeriti kako da se na najbolji način izborite sa teškim periodom koji sledi. Terapeut je taj koji ima iskustva na ovom polju i može vam pomoći da najefikasnije zaštitite sebe.