Dečiji sportski dani

Školica sporta, razgibavanje, sportska i korektivna gimnastika, druženje sa poznatim sportistima, samo su deo aktivnosti u kojima će klinci i klinceze moći da učestvuju u okviru predstojećih „Dečijih sportskih dana“.

.

Ova manifestacija biće održana u od 30. avgusta do 3. septembra ispred UŠĆE Shopping Centra, u periodu od 10 do 20 časova.

Svakog dana trajanja „Dečijih sportskih dana“ biće priređene brojne sportske aktivnosti za decu. Dani su podeljeni po kategorijama, pa će tako prvog dana, 30. avgusta, mališani moći da uče o osnovama sportova koji ih interesuju, razgibavaju se, vežbaju na motoričkom poligonu, ali i učestvuju na zanimljivom „takmičenju u spretnosti“ sa početkom u 16 časova. Tog dana biće organizovano druženje velikih i malih sportista jer će gosti biti upravo neki od sportskih reprezentativaca Srbije.

Drugi dan, 31. avgust, posvećen je problemima ravnih tabana kod dece i korektivnoj gimnastici, pa svi roditelji koji žele mogu da dovedu svoju decu kako bi se zajedno upoznali sa metodama otklanjanja ovih problema. Korektivnim vežbama od 18 časova mogu da se pridruže i mame, tate, bake i deke.

Treći dan „Dečijih sportskih dana“, 1. septembar, osmišljen je kao atletski poligon, a deca će moći da se zabave u trci štafeta, trci u džakovima, vežbama sa padobranom, kao i baratanjem rekvizitima – loptama, čunjevima, palicama i gumama.
Četvrtog dana manifestacije, u utorak, 2. septembra, fizijatri i fizioterapeuti edukovaće roditelje na temu posturalnog statusa kod dece i značaja bavljenja sportom kao jedinog vida preventive.
Poslednji, peti dan, 3. septembar, obeležiće sportske radionice za decu sa posebnim potrebama, dok je termin od 16 časova rezervisan za ono najslađe – aktivnosti za najmlađe i igrica „Bebaći u akciji“.

„Dečije sportske dane“ organizuje UŠĆE Shopping Center u saradnji sa Sportskom akademijom Senjak, a manifestacija je deo kampanje „Sezona osmeha – nasmejani septembar“ koju Ušće poklanja najmlađim posetiocima u susret početku školske godine.